Adam Isailović aka Skaven Zverov – game, level designer, concept artist

Adam Isailović aka Skaven Zverov, game/level dizajner, koncept artist i ilustrator bavi se video igrama i umetnošću od 1987-me kada je dobio svoj prvi ZX Spectrum. Trenutno radi u Frontmen Studiju u Beogradu kao koncept artist i “skavenizator” a iza sebe ima bogato iskustvo u radu na igrama, koncept art-u, web dizajnu kao i na svom ličnom projektu “Project:Antharra”. Takođe se bavi muzikom, svira bas gitaru i klavir.

Skaven Zverov

Karijeru je počeo u domaćem gejming studiju Gameyus Interactive gde je radio na igrama Alliance – Future Combat i Enemy Engaged 2. Počeo je sa izradom mapa i okoline, skriptovanja nivoa, preko tekstura, in game animacija do pozicije senior game dizajnera. U Frontmen studiju je takođe radio na velikom broju online, mobile, slot i drugim igrama.

Magic Temple - Skaven Zverov. Property of Frontmen Studio
Magic Temple – Skaven Zverov. Property of Frontmen Studio
Skaven Zverov - Adam Isailović
Skaven Zverov – Adam Isailović

Radio je i na projektima: Le Dernier Bastion ( Last Bastion ), Keepers of Grimoire kao i na ilustracijama za nekoliko knjiga stranih autora

Nedavno je Imagine FX, fantasy and sci-fi digital art sajt izabrao jedan od Adamovih radova za svoj “image of the day”.

Skaven Zverov

U slobodno vreme, pored muzike, razvija i svoj lični rad: Project Antharra. Antharra je zabačena galaksija, daleko od poznatog dela univezuma, u kojoj živi mnoštvo različitih bića, bez homo sapiensa, od kojih su mnoga vrlo tehnološki, spiritualno, a i magično vrlo napredna. Priča se odvija u celoj galaksiji, tačnije u 52 naseljena solarna sistema. Projekat se sastoji od opisa preko 100 rasa, sa njihovim legendama, istorijom, kulturama, biologijom, pismom, jezicima itd. kao i opisi planeta, sistema i “među dimenzija” u kojima rase obitavaju. Adam na Antharra-i radi poslenjih 13 godina. Stalno je razvija, dodaje nove rase i opise. Trenutno radi na table-top igri sa kartama za 4 igrača, strip pod imenom Project: Antharra, čija pilot epizoda je trenutno u završnoj fazi a u planu je i MMO game dizajn. Takođe je izdata knjiga u kojoj je mnoštvo opisa o svetu Antharre, 2005 u Beogradu. Mali segment o Antharri možete videti ovde.

Antharra - Skaven Zverov
Project Antharra – Skaven Zverov
Alien World Contest – CGMA – Project Antharra – Skaven Zverov

Posetite Adamov sajt za više informacija: Adam Isailović

Ostale Adamove radove možete pogledati na sledećim linkovima:

http://skavenzverov.deviantart.com/gallery/

http://skavenzverov.cghub.com/

http://skavenzverov.blogspot.com/

Skaven Zverov
Skaven Zverov
Skaven Zverov

 

Imai - Assassin of the Wind - Skaven Zverov
Imai – Assassin of the Wind – Skaven Zverov

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: