MASTER CLASS ALEKSE GAJIĆA U OKVIRU KURSA ANIMACIJE

Ekipa VFX Srbije je razgovarala sa Miljanom Jovović, izvršnom direktorkom Crater VFX Training Center-a, o kursu animacije koji uskoro kreće u njihovoj školi:

2.SlikaCrater VFX Training Center je otvoren u septembru 2012. godine, kao deo Crater Studio-a, i od tada je kroz njega prošao veliki broj talentovanih mladih ljudi. Naša misija je fokus na dva osnovna činioca; prvi je odabir kadrova za rad u Crater Studio-u (statistika govori da je oko 15% od ukupnog broja studenata završilo praksu, a čak oko 4% njih je zaposleno u Crater Studio-u). Drugi činilac je promocija profesije umetnika vizuelnih efekata, kako bi se naše društvo edukovalo i imalo koristi od posla kojim se bavimo. U prilog ovome govori i naše učešće u programu Profesionalne orjentacije u osnovnim i srednjim školama koji je organizovalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

3.Slika Jedan od kurseva na koji smo posebno ponosni, u širokoj ponudi kurseva Crater VFX Training Center-a, je kurs digitalne animacije Animation. Baziran je na standardnom kurikulumu kurseva 3D animacije, po uzoru na kurseve poznate online škole Animation Mentor. Studenti će preko teoretskog dela, odnosno definisanja pojma animacije i uvoda u principe animacije, upoznavanja sa glumom i crtanja poza, napredovati do sekundarne animacije i animiranja dijaloga kroz mnogobrojna predavanja i vežbe koje vode Snežana Čubrilović, Sofija Leškov i Ljiljana Antonović.

 4.SlikaOno što naš kurs izdvaja od drugih je akcenat koji se stavlja na tradicionalnu animaciju, bez čijeg je poznavanja, verujemo, nemoguće otškolovati dobre animatore. Studenti će kroz jednonedeljnu radionicu 2D animacije, koju vodi nač čuveni ilustrator, strip crtač i animator, Aleksa Gajić, učiti o istoriji, teoriji i filozofiji animacije – od njenog nastanka, pa sve do danas.

Kurs počinje 31. marta.

Više informacija o kursu na sajtu Crater VFX Training Center

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: