Mad Head Games meetup: Put ilustratora kroz strip, knjigu i video igru

Mad Head Games nastavlja seriju meetupa posvećenih game developmentu – u ponedeljak 28. marta od 18č u Startit centru, publika će imati priliku da se upozna sa  izazovima ilustratora pri produkciji 2D video igara.

a_zolotic_3

Na meetupu: Put ilustratora kroz strip, knjigu i video igru u Startit centru, publici će se predstaviti Aleksandar Zolotić, višestruko nagrađivani illustrator i senior 2D artist u Mad Head Games studiju.

Uz prikazivanje portfolija i predstavljanje projekata na kojima je radio, Aleksandar će analizirati kako se njegov stil razvijao i oblikovao u skladu sa radom za domaće izdavaštvo i ilustratorskom agencijom Bright Group a učesnicima predavanja približiće i rad ilustatora u Mad Head Games studiju, i na koji način je njega ilustracija povezala sa razvojem video igara.

Mini_Bang_tutorial_gravity

Aleksandar će prikazati i timelapse oslikavanja grafike i dizajna karaktera za point and click avanturu  Mini Bang, a izneće i zanimljivosti u vezi sa radom na ovom iščekivanom domaćem naslovu.

Aleksandar Zolotić je diplomirani grafičar primenjene grafike prema zvanju koje je stekao 2012. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Višestruko je nagrađivan za ilustracije  knjiga za decu vodećih domaćih i stranih izdavača. U saradnji sa strip scenaristom i piscem Zoranom Penevskim stvara strip album Korporativni pandemonijum, inspirisan serijalom autorskih ilustracija, što spada u njegovo najznačajnije dosadašnje ostvarenje.

Ulaz je besplatan, a svoje prisustvo možete potvrditi putem ovog linka.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from VFX Serbia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading