Eipix Academy – kursevi digitalne umetnosti i razvoja video-igara

Eipix Entertainment, novosadska kompanija za razvoj video-igara, sa ponosom najavljuje početak realizacije obrazovnih kurseva vezanih za različite oblasti razvoja video-igara i digitalne umetnosti objedinjenih u projektu nazvanom Eipix Academy.  Prijave za pojedinačne kurseve su već otvorene, dok sami kursevi kreću već od 21. novembra.

Nakon više od decenije aktivnog bavljenja razvojem video-igara i preko 60 uspešnih projekata, sa preko 150 digitalnih umetnika u timu, Eipix Entertainment odlučio je da, kroz Eipix Academy, stečeno znanje, veštine i iskustvo podeli sa onima koje vode radoznalost, istraživački duh i strast ka učenju i samounapređivanju. Eipix Academy ima jedan cilj – da podstakne razvoj potencijala kroz raznovrsne i inovativne kurseve, kreirane sa namerom da polaznike pripreme za ulazak u industriju digitalne umetnosti i razvoja video-igara.

Kurseve osmišljavaju i realizuju profesionalci sa višegodišnjim iskustvom stečenim tokom rada na nagrađivanim projektima. Nastava se održava u prostorijama kompanije Eipix Entertainment, prilagođenim potrebama savremenih studija za razvoj video-igara i opremljenim najkvalitetnijim alatima digitalne umetnosti.

Prvi polaznici će imati priliku da zavire u svet pravljenja video-igara i stripova, istražuju, saznaju i na kraju upotrebe stečeno znanje na konkretnim projektima. Nastavni program trenutno se sastoji od tri kursa, a iz Eipixa najavljuju kreiranje novih kurseva u bližoj budućnosti.

Kursevi za koje već sad možete da se prijavite su:

  • Unity: Osnove razvoja video-igara: kurs u trajanju od pet nedelja, kreiran tako da polaznike upozna sa osnovnim principima razvoja video-igara u jednoj od najpoznatijih i najrasprostranjenijih tehnologija – Unity game engine
  • Dizajn karaktera za video-igru i strip: serija od pet mesečnih kurseva čiji je cilj da polaznike osposobe za kompletnu produkciju karaktera – od ideje, preko skice i razrade, sve do finalnog karaktera spremnog da uđe u produkciju
  • Unity: Osnove programiranja za video-igre: kurs u trajanju od pet nedelja, kreiran tako da polaznike upozna sa osnovnim principima programiranja video-igara u jednoj od najpoznatijih i najrasprostranjenijih tehnologija – Unity game engine.

Za sve dodatne informacije posetite zvanični sajt ili pišite na info@eipixacademy.com.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from VFX Serbia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading