Saveti Harvija Bunde za uspešnu karijeru digitalnog umetnika

U utorak, 11. jula, u okviru Eipix Academy održan je događaj pod nazivom Kako do karijere digitalnog ilustratora. Događaj je vodio Harvi Bunda (Harvey Bunda), predavač na Eipix Academy i Corel Painter Master koji je iskustvo sticao u kompanijama kao što su Marvel, Mattel i Lucasfilm.

Nakon što se predstavio i odgovorio na pitanja posetilaca, Harvi je tokom tzv. portfolio review segmenta pregledao radove prisutnih i davao im savete kako da održe korak sa industrijskim standardima i prilagode svoj stil trenutnoj potražnji na tržištu.

Eipix Academy 3

Ujedno, posetioci su imali priliku da pogledaju radove dosadašnjih polaznika kursa Dizajn karaktera za video-igru i strip.

Za sve one koji nisu imali prilike da budu na događaju prenosimo neke od Harvijevih saveta:

 

  1. Zaboravite na ego. Veliki ego će vam samo usporiti napredak.
  2. Fokusirajte svoj stil u jednom pravcu i budite prepoznatljivi.
  3. Polirajte vaše radove što više. Obratite pažnju na detalje: pazite da anatomija i ilustracija budu dosledni, ujednačite srednje tonove, usavršite linije.
  4. Počnite sa tradicionalnim crtanjem uz papir i olovku, pre nego što se upustite u digitalnu umetnost.
  5. Prikupite feedback od ljudi sa iskustvom i pokušajte da na osnovu toga poboljšate svoje radove.
  6. Uskladite vaše radove sa potrebama tržišta na kome radite.
  7. Prikažite vaše radove online: napravite sajt, aktivirajte se u relevantnim Facebook grupama i budite prisutni na forumima, društvenim mrežama i portalima kao što su Instagram, Pinterest, Behance, Deviant Art i ArtStation. Da bi vas neko primetio, morate prikazati ono što imate.

Za informacije o budućim sličnim događajima pratite Eipix Academy Facebook stranicu.

Ako ste zainteresovani za Harvijev kurs Dizajn karaktera za video igru i strip, koji počinje 21. jula, više informacija možete videti ovde.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: