Predavanje “Future Fictional Technology”, David Sheldon-Hicks

U 2017. Nordeus je organizovao seriju jako posećenih predavanja od strane uspešnih eksperata iz industrije kao što su Henry LaBounta i Ron Ashtiani. Stotine gostiju, uključujući studente i predstavnike lokalnih gejming i VFX studija, su imali priliku da čuju i nauče nešto novo od strane najvećih kreatora u gejming i filmskoj industriji. Ove godine, Nordeus ponosno nastavlja tradiciju sa predavanjem kreativnog direktora Territory studija, -Hicksom.

David Sheldon-Hicks započeo je svoju karijeru u oblastima digitalnih medija i muzičkih spotova, gde je ostvario višegodišnju karijeru radeći za klijente, kao što su Universal, Nike, Disney i Ministry of Sound. Vremenom ga je njegova strast za umetnost i kreativu odvela u pravcu gejminga i filma. 2010. godine, Dejvid je osnovao Territory studio, sa kancelarijama u San Francisku i Londonu, gde je nastavio svoj rad na poziciji izvršnog kreativnog direktora.


Territory je u poslednjih deset godina izrastao u jedan od najprestižnijih studija, čiji tim je zaslužan za spektakularne grafike, vizuale, VFX i kreativu u ostvarenjima, kao što su Blade Runner 2049, Marvel’s Avengers: Age of Ultron, Guardians of the Galaxy, The Martian, Ex_Machina i Prometheus.

Predavanje “Future Fictional Technology”

 

Filmovi i igre nam dočaravaju detaljno konstruisane svetove, koji predstavljaju nepresušan izvor zabave i inspiracije, a koji nas stimulišu da preispitamo svoju percepciju o tome šta je moguće.  Ipak, šta je tačno to što nas na kraju ubedi da verujemo u ove neverovatne svetove i kako mi, kao dizajneri, možemo iskoristimo ove spoznaje radi suočavanja sa realnim izazovima koji nas čekaju? Tokom predavanja, David će analizirati vezu između umetnosti, nauke i vizuelnog dizajna, u cilju kreiranja realističnog sveta, i istražiti predivne kompleksnost i raznolikost koje oživljavaju igru ili film.

 

Ukoliko želite da se prijavite za predavanje, molimo, posetite sledeći link. Prijave će biti otvorene od danas, pa sve do 6. marta. Broj mesta je ograničen. Potvrde uspešnih registracija i rezervacija će biti dostavljene na mejl do 7. marta.

 

Datum i vreme: 08.03.2018, 18:00h

 

Lokacija: Klub Fabrika, Bulevar Despota Stefana 115 (ulaz iz Poenkareove ulice).

Google Maps: https://goo.gl/maps/YuLfGudKbtT2

 

1 comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from VFX Serbia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading