GameUp 2019

Jubilarni peti po redu atraktivan i jedinstven gejmerski događaj posvećen lokalnoj i regionalnoj game development zajednici GameUp 2019 održaće se ove godine 9. marta u Jugoslovenskoj kinoteci, od 10:00 do 20:00h.

U organizaciji Mad Head Games studija, GameUp predstavlja jedinstven događaj na našim prostorima koji spaja mlade profesionalce, developere i fanove jedne od najbrže rastućih industrija zabave u svetu i kroz različite programske celine i aktivnosti promoviše i prikazuje dostignuća domaće i regionalne gejming scene. Do sada događaj je okupio preko 4.000 profesionalaca, domaćih i stranih developera i ljuditelja video igara i tako umrežio i podstakao osnaživanje domaće game dev zajednice SEE regiona.

Ove godine posetioci GameUp-a će imati prilike da čuju seriju stručnih tehničkih i biznis predavanja posvećenu onima koji su game development izabrali kao profesiju. Oni koji sebe smatraju velikim fanovima video igara svoje mesto mogu naći na Indie Showcase-u u kome će se predstaviti preko 25 indie timova iz zemlje i regiona.

U Live Art Showcase-u predstaviće se vodeći aktuelni domaći digitalni umetnici kroz prezentaciju procesa rada i njihovih veština stvarajući nove svetove uživo pred publikom. I na kraju naročito zanimljiv onima koji bi da započnu karijeru u industriji video igara biće Company Expo koji okuplja vodeće lokalne i regionalne kompanije i predstavlja njihove najnovije igre i otvorene pozicije.

Ove godine realizaciju događaja pomogli su brojni vodeći partneri iz industrije: Unreal Engine, 3Lateral, Games Revolted, Nordeus, SGA, Reboot, Univerzitet Metropolitan, Republic of Gamers i Cofa Games.

Sa misijom da unapredi ovu već atraktivnu umetničku i IT oblast i promoviše gaming industriju SEE regiona, GameUp otvara vrata svima onima koji žele da razvijaju svoje karijere i zauzmu svoje mesto unutar dinamičnog i primamljivog tržišta, kakvo je tržiste video igara. Ulaz za posetioce i besplatan, a registraciju je moguće uraditi na web sajtu događaja https://www.madheadgames.com/game-up/2019

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: