Reality Capture photogrammetry contest

Reality Capture photogrammetry contest

Kompanija Capturing Reality najavila je photogrammetry challenge. Šest najboljih radova dobijaju licencu na 6 meseci za nihov odlični Reality Capture software.

Rok za prijave je 31. maj 2016, 23:59 UTC+1:00

Više detalja na:

https://www.capturingreality.com/Win-6X-RC-CLI

Advertisements

Podrška samozapošljavanju mladih kroz dodelu bespovratnih sredstava za pokretanje poslovanja

Beograd, 28. mart 2016. – Evropski PROGRES je objavio javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava mladima iz 34 opštine jugoistočne i jugozapadne Srbije za pokretanje svog biznisa. Ovu aktivnost, koja za cilj ima da podstakne preduzetništvo među mladima, Evropska unija i Vlada Švajcarske  podržaće sa 180.000 evra.

evropski_progres

Pravo učešća na konkursu imaju nezaposleni mladiod 18 do 30 godina starosti, koji su u trenutku objavljivanja javnog poziva prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje najmanje tri meseca neprekidno a imaju stalno prebivalište i planiraju pokretanje biznisa u jednoj od opština koje su uključene u realizaciju programa Evropski PROGRES. Continue reading

GLE e-magazin

GLE e-magazin

GLE je mesečni e-magazin za popularnu kulturu. Ideja našeg e-izdanja je da u najboljoj tradiciji svetskih magazina ponudi čitaocima kvalitetne informacije i tekstove koji imaju upotrebnu vrednost. Pružamo vesti iz kojih možete saznati šta može da se čuje i vidi u Srbiji i svetu na muzičkoj sceni, velikom ekranu, galerijama,… Sarađujemo sa humanitarnim organizacijama i festivalima u svrhu promocije domaće kulture i autora. Sve to uz obilje atraktivnih fotografija. Uživajte!
Link za čitanje GLE e-magazina

GLE e-magazin

GLE e-magazin

Kako Supercell zarađuje $2.4 miliona dolara dnevno!?

Iz zemlje saune i Nokije, pored već svima dobro poznatog naslova Angry Birds i kompanije Rovio, dolazi nam trenutni kralj mobilne gejmerske industrije pod nazivom Supercell. Zašto?

Pa, dovoljno je da uzmemo u obzir činjenicu  da trenutno imaju 8.5 miliona dnevno aktivnih korisnika, koji troše neverovatnih $2.4 miliona dolara dnevno.

Tu se verovato neće ni zaustaviti. Brojke govore da ako stvari budu išle kako treba do kraja godine će im prihodi biti veoma blizu cifre od 1 milijarde dolara. U poređenju sa svojim konkurentima, EA sports (900 naslova u mobilnoj gejmerskoj industriji) iZyngom, imaju svega dve igrice: “Hay Day” i “Clash of Clans”.

Praveći gotovo 40 puta više novca dnevno od njih, ne čudi činjenica da je Supercell dobio novu turu investicija u iznosu od $130 miliona dolara.

Da saznate, čemu je trik?, nastavite sa člankom na Start-IT-u.

Creative Skillset

photo Creative Skillset je Engleska organizacija koja potpomaže i promoviše produktivnost i konkurentnost UK industrije na svetskom nivou.
Jedna od uloga Creative Skillset-a je pomoć onima koji žele da se pridruže VFX/Media industriji, a i onima koji su već uključeni. Predstavljamo vam njihov Youtube Channel sa mnogobrojnim savetima profesionalaca. Jedan deo saveta može da se upotrebi i u domaćoj industriji.

Evo par primera šta pored ostalog može da se pronađe na njihovom Youtube kanalu.