PEOPLEMETER

Trejler za dugo očekivani film Piplmetar beogradskog medijskog umetnika Izvanrednog Boba.
Autor je predstavio unutrašnji svet signala, frekvencija i impulsa koji pokreću digitalne medije. Eksperimentalni film Piplmetar realizovan je neuobičajenim tehnikama i formatima i obiluje specijalnim optičkim efektima. Sniman je video mikroskopom, endoskopom, i drugim tehnikama. U filmu nema glumaca, a protagonisti su roboti i antene koji žive u post-apokaliptičnom Beogradu.
Originalnu muziku je komponovao beogradski gitarista WoO, iz kolektiva BelgradeNoise. Direktor fotografije je Mikša Andjelić, montažer Nemanja Babić, dramaturg Nemanja Nikolić, dizajner zvuka Danijel Milošević, dizajner robota Stefan Bočvarski. Nagradjivani autor Izvanredni Bob je prisutan na medjunarodnoj medijskoj sceni već više od decenije, a njegovi radovi su prikazivani na više od 300 festivala širom sveta uključujući prestižne festivale novih medija i digitalnih umetnosti MUTEK, Transmediale, TodaysArts, European Media Art Festival, I dr. Saradjivao je sa umetnicima kao što su Dan Deacon, Mats Gustafsson, DJ Rupture, Deadbeat, Lillevan Pobjoy, Mihailo Ristić …
Deluje na polju izmedju glitch art-a i šou biznisa.
Premijera filma se očekuje na festivalu Kratki Metar u aprilu, nakon čega sledi internacionalna distribucija. Film je podržao Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: