Predstavljamo Level Bit – srpski game development studio

Levelbit je srpski game development studio fokusiran na core igre. Ovo znači da im fokus nije široka publika, već “ozbiljniji” igrači. Kako kažu, sve je počelo tako što je postalo neproduktivno da samo igraju igre, pa su odlučili da naprave nešto što će moći i da prodaju, a uz to da rade ono što najviše vole. Čelni ljudi u firmi imaju preko 12 godina iskustva u gejmingu.

Prva igra na kojoj su radili bila je Genesis Rising i to 2007. godine pod okriljem Metamorf studija. Sa firmom Levelbit su debitovali 2012. na iOS tržištu sa igrom  Rise to Fame.

Najnovija igra, koja se u produkciji Levelbita pojavila na tržištu pre par dana, je Jane Wilde. Reč je o side scrolling shooter igri u kojoj je glavna junakinja atraktivna devojka koja ima za cilj da spasi divlji zapad od raznih čudovišta. Igra se prostire kroz 30 nivoa u 5 tematskih celina, sa korišćenjem 5 vrsta nadogradivih oružja.

jane-wilde

Igra je izašla za iOS i Android, i za kratko vreme prikupila velike pohvale u recenzijama na gejming blogovima. Guardian je nedavno svrstao Jane Wilde u 20 najboljih Android aplikacija.

Biznis model je zasnovan na Freemium modelu, gde je Jane Wilde u potpunosti besplatna, a ukoliko želite da promenite kostim glavnoj junakinji ili da brže otključate nova oružja i nadogradnje, možete da kupite zlato u igri. Po statistici na app storu, najviše in game kupovina je imao kostim medicinske sestre.

jane-wilde-kostim-igra

Tim u narednom periodu planira da izda još par manjih igara za iOS, a zatim možda neku i za PC tržište. Svim mlađim kolegama poručuju da prate tržište, prilagode svoju ideju trendovima i kada vide prazan prostor efikasno realizuju ono o čemu sanjaju.

LEVEL BIT teamZa više informacija o Level Bit-u posetite njihovu web stranicu: levelbitgames.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from VFX Serbia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading