PIX2TV novi studio u Beogradu

pix2tv logo FINALPIX2TV je nedavno osnovana kompanija koja se bavi brendiranjem tv kanala, promo produkcijom i izradom TV reklama. U kompaniji su se okupili kreativni profesionalci sa dugogodišnjim međunarodnim iskustvom. Osnivač kompanije je Mirko Bulović koji je dugo godina radio u Televiziji Pink i proizvodio TV špice.
_D7W9688
Između 1997. i 1998. godine krenuo je sa timom da realizuje za to vreme veoma kompleksan projekat “Čupavci” i rad na projektu je trajao 6 meseci a rendering 3 meseca na samo dve radne stanice Silicon Graphics O2 i Dual Pentium II. Mašine su tada imale 128MB RAM-a,  a ukupan prostor na diskovima 4GB. To je bio prvi projekat realizovan u HDTV formatu sa 5.1 zvukom.
2006. godine je dobio ponudu da pređe u Al Jazeera Sport na mesto art i kreativnog direktora. Sa svojim timom  za brendiranje TV kanala i izrade promo-a u Al Jazeera Sport-u je osvojio ukupno 24 PromaxBDA nagrada.
Pri povratku u Srbiju jula 2013. godine osnovao je kompaniju PIX2TV. Kompanija ima tendenciju rasta da pokrije kompletnu produkciju od snimanja na raznim lokacijama, snimanja iz vazduha, snimanja u Green Screen Studiju, 4K montažu, color grading na DaVinči sistemu i 3D animaciju sa realtime GPU rendering-om.
3dconnexion
Kompanija PIX2TV je za svaki novi projekat otvorena za freelancer-e gde će svako moći svoj deo projekta da uvrsti u svoj portfolio.
Za više informacija o PIX2TV posetite njihov websajt.

1 comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from VFX Serbia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading