PIX2TV novi studio u Beogradu

pix2tv logo FINALPIX2TV je nedavno osnovana kompanija koja se bavi brendiranjem tv kanala, promo produkcijom i izradom TV reklama. U kompaniji su se okupili kreativni profesionalci sa dugogodišnjim međunarodnim iskustvom. Osnivač kompanije je Mirko Bulović koji je dugo godina radio u Televiziji Pink i proizvodio TV špice.
_D7W9688
Između 1997. i 1998. godine krenuo je sa timom da realizuje za to vreme veoma kompleksan projekat “Čupavci” i rad na projektu je trajao 6 meseci a rendering 3 meseca na samo dve radne stanice Silicon Graphics O2 i Dual Pentium II. Mašine su tada imale 128MB RAM-a,  a ukupan prostor na diskovima 4GB. To je bio prvi projekat realizovan u HDTV formatu sa 5.1 zvukom.
2006. godine je dobio ponudu da pređe u Al Jazeera Sport na mesto art i kreativnog direktora. Sa svojim timom  za brendiranje TV kanala i izrade promo-a u Al Jazeera Sport-u je osvojio ukupno 24 PromaxBDA nagrada.
Pri povratku u Srbiju jula 2013. godine osnovao je kompaniju PIX2TV. Kompanija ima tendenciju rasta da pokrije kompletnu produkciju od snimanja na raznim lokacijama, snimanja iz vazduha, snimanja u Green Screen Studiju, 4K montažu, color grading na DaVinči sistemu i 3D animaciju sa realtime GPU rendering-om.
3dconnexion
Kompanija PIX2TV je za svaki novi projekat otvorena za freelancer-e gde će svako moći svoj deo projekta da uvrsti u svoj portfolio.
Za više informacija o PIX2TV posetite njihov websajt.

1 comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: