Nykk Deetronic – Pilići – preko 22 miliona YouTube pregleda

Nikola Tomić [alias Nykk Deetronic] – multimedijalni dizajner, čovek kome svaki video koji postavi na YouTube ima milione pregleda. Animacija “Pilići” sa neverovatnih 22,899,886 pregleda je svakako vredna pažnje.

Rođen u Kragujevcu, “karijeru” započeo kao kompozitor na Amiga računaru daleke 1991. godine. Prvi u Srbiji izdao album techno žanra 1993. godine [za T.I.O.L.I – Take It Or Leave It Records], postao poznatiji široj javnosti po sajtu Srbovanje, a grafikom i animacijom je počeo da se bavi sedam godina kasnije. Trenutno radi kao grafički dizajner za veliki broj klijenata širom sveta, vlasnik je firme Deetronic, komponuje muziku za kompjuterske igre, angažovan je na proizvodnji velikog broja aplikacija i igara za sve vrste pametnih telefona i tableta, bavi se web dizajnom, dizajnom interfejsa za razne apllikacije i igre… i u slobodno vreme postavlja sopstvene animirane video klipove na YouTube. Zapažen je posle komponovanja pesama za deciju igricu “Pilići” i nastavio sa “Mama voli Bebu”, “Ide Zmija”, “Nyan Pigs” i ostalim smešnim animiranim spotovima koje imaju odličan odjek javnosti, pogotovo dece i roditelja.

Nikola Tomić - Mama voli bebu.
Jelena, Maxim i Nikola Tomić – Mama voli bebu

Sve radi sam, počev od ideje, dizajna, crtanja junaka, animacije, komponovanja muzike, snimanje glasa i proizvodnje zvučnih efekata… Povremeno pušta i muziku kao DJ i razlikuje se od ostalih DJ-eva jer koristi samo svoje kompozicije. Radi samo uživo povezan sa najnovijom tehnologijom [Mixete, DJ mashine, Tableti i Telefoni] preko njegovog omiljenog Renoise trekera.

Pogledajte intervju sa Nikolom i porodicom na Prvoj televiziji.

Njegovi sajtovi vredni posete: www.deetronic.rs i www.youtube.com/djnykk

Nykk Deetronic
Nykk Deetronic

1 comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from VFX Serbia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading