Goran Josić – dizajner, ilustrator, autor i strip crtač

Goran Josić je novosadski dizajner, ilustrator, autor i strip crtač. Studirao na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu i za vreme studija u saradnji sa scenarsitom Zoranom Penevskim objavljuje priče Grafička Zavera 4 i Grafička zavera 5. Ubrzo posle toga objavljuje grafičku novelu Des Rivieres Sur Les Ponts (Reke iznad Mostova) i u saradnji sa belgijskim piscem i scenaristom Michelom Dufrannom radi na projektu fantasy epic stripa La Chut du Dragon Noir (Pad Crnog Zmaja).

RYSE: Son of Rome – Goran Josić, Property of Crytek

RYSE: Son of Rome – Goran Josić, Property of Crytek

Nakon toga odlazi u London gde je do skoro radio na projektima za igre za konzole, a u međuvremenu radi ilustracije za kompaniju Wizards of the Coast, Hasbro, nekoliko Dungeons & Dragons knjiga i nekoliko edicija TCG igre Magic Gathering. Takođe njegove sjajne radove možete naći i u art knjigama i magazinima kao što su Exotique 5, Art Scene International 2010, Exotique 6, D’artiste character design.
Više o Goranu i njegovim radovima možete naci na njegovom blogu goran-josic.blogspot.com kao i na njegovom CG profilu josic.cgsociety.org/gallery i deviantART profilu josic.deviantart.com

Wizards of the coast LLC – Goran Josić
The Secret World – Goran Josić, Property of Funcom GmBH
Tamni Vilajet – Goran Josić
Demon Knight – Goran Josić
Expose 10 – Goran Josić

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from VFX Serbia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading