Ivan Stojković – Prva Samostalna Izložba – KC Grad

U velikoj galeriji “KC Grad” svoju prvu samostalnu izložbu održaće Ivan Stojković, od 21. do 27. aprila 2014. godine. Stojković se bavi različitim oblastima ilustracije i digitalne animacije te stripom. Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Izlagao je na grupnim izložbama širom zemlje (Međunarodni salon stripa, SKC), kao i na festivalima animiranog filma u zemlji i inostranstvu (Balkanima, Beograd 2011; Animateka, Ljubljana 2011; Animafest, Zagreb 2012. Iza sebe ima niz nagrada za oba segmenta svog rada koje su dopunjene i nagradom ULUPUDS-a za visok umetnički domet 2012. godine.

Ivan Stojković
Ivan Stojković

Izložba obuhvata radove iz oblasti animacije, ilustracije i stripa. Oni su rezultat autorskog i komercijalnog rada u proteklih par godina. Radovi su predstavljeni u vidu štampanih predložaka, originalnih radova i projekcije. Uz gotovo svaki rad biće izložen i propratni materijal koji obuhvata skice, studije, probne radove, uzorke paleta, tekstura i sav ostali materijal koji je nastao u procesu rada. Na taj način izložba ne samo da predstavlja publici celokupan stvaralački proces i bolje upoznaje gledaoca sa prirodom profesije, već i prikazuje dva načina stvaranja: usredsređeni, kontrolisani, ciljni i prohtevima klijenta ograničeni ali i spontani, nesputani, istraživački usmeren rad.

Ivan Stojković
Ivan Stojković

Formalni prikaz krajnjih rezultata dao bi nepotpuni uvid u radove jer bi zanemario često obiman istraživački rad koji ima drugačiji, neposredniji kvalitet i zbog toga možda ima više autorski karakter.

Za VFX2

Više informacija o Ivanu možete naći na sledećim stranicama: Animirani filmovi Ivana Stojkovića, Čarobnjak i Aždaja, Behance.net, KC Grad

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: