Indonežanska scena vizuelnih komunikacija u Novoj Iskri – ulaz slobodan

Rege Indrastudianto, grafički dizajner i kreativni direktor iz Džakarte, predstaviće u Novoj Iskri scenu i prakse vizuelnih komunikacija na dalekom istoku, pre svega indonežansku scenu vizuelnih komunikacija koju podržava i promoviše kroz dizajn portal Grafis Masa Kini, i svoj kreativni studio GraphOn Labor. Predavanje će biti održano u četvrtak, 25. septembra
Grafis Masa Kini je dizajn portal fokusiran na grafičke autore iz Indonezije i sa dalekog istoka, sa ciljem da prikaže njihovu inspiraciju i motiviše tamošnje kreativce. Ovaj sajt takođe je i podsetnik i izvor iz koga možete saznati dosta toga o moći i maštovitosti savremenog grafičkog dizajna i umetnosti u Indoneziji. Osnovali su ga decembra 2010. godine Rege Indrastudianto i Inibudi u decembru 2010.

Rege Indrastudianto je grafički dizajner i ilustrator iz Džakarte. Diplomirao je 2005. godine na odseku za vizuelne komunikacije i dizajn na Fakultetu likovnih umetnosti Instituta u Džakarti. Nekoliko godina je radio kao i grafički dizajner u vodećim advertajzing agencijama u Džakarti, a nakon toga je osnovao svoj studio za dizajn i ilustraciju pod nazivom GraphOn Labour, dok je istovremeno i suosnivač je Visious studija. Tokom svog desetogodišnjeg iskustva, radio je za velike svetske brendove kakvi su Danone, Nike, Lowe, Bates ili Danamon, dok je kao autor učestvovao i u nekoliko izložbi u Indoneziji, ali i Londonu i Barseloni. Rege je takođe ko-osnivač i urednik portala grafismasakini.com.
U produkciji kuturne organizacije 80/10, Rege ovog meseca dolazi u Beograd kao jedan od šest izabranih umetnika – mladih grafičkih dizajnera i ilustratora Indonezije – čiji će radovi biti predstavljeni na izložbi Atmosfera od 22. do 29. septembra u UK Parobrod.
U okviru tog projekta, Rege se predstavlja serijom ilustracija o urbanom životu Džakarte, a ovom prilikom predstaviće u Novoj Iskri svoj rad i presek indonežanske grafičke scene, kroz predavanje koje će biti održano u četvrtak, 25. septembra sa početkom u 17.30 h. Ulaz je slobodan. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d