SFA MINI FILMSKA AKADEMIJA

GLUMAČKI TRENING ZA KASTING PRED KAMEROM

5. NOVEMBAR

Srpska filmska asocijacija organizuje mini filmsku akademiju u cilju obuke filmskih profesionalaca za rad na pozicijama u filmskoj produkciji koje nisu deo redovnog obrazovanja na filmskim skolama u Srbiji. Treninge će voditi domaći i strani stručnjaci sa višegodišnjim profesionalnim iskustvom, fokusirajući se najviše na praktične aspekte i rad na međunarodnim projektima.

GLUMAČKI TRENING ZA KASTING PRED KAMEROM

KADA: 5. NOVEMBRA

OD 12 H DO 18 H

GDE: CRATER STUDIO, KNIĆANINOVA 3-1

PREDAVAČI: ALEKSANDRA ŠIRKIĆ I ANĐELA STAMENKOVIĆ

KOME JE TRENING NAMENJEN:

Poziv je upućen mladim profesionalnim  glumcima koji žele da steknu potrebno iskustvo u apliciraju na kastinge za velike međunarodne projekte, neophodno znanje o svim segmentima kastinga kao i da nauče sve principe samopromocije na internet kasting platformama.

PROGRAM: 

Jednodnevni trening obuhvata sledeće aktivnosti:

  • Debata o kastinzima koji se dešavaju u Srbiji i kako doći do kastinga na projektima inostranih koprodukcija
  •  Predavanje o tome šta kasting zapravo treba da bude iz ugla kasting direktora
  •  Načini sampromocije na internet kasting platformama
  •  Headshot , selfaudition, predstavljanje, showreel

KAKAV REZULTAT UČESNICI MOGU DA OČEKUJU:
Učesnici bi do kraja radionice trebalo da u potpunosti razumeju kako izgleda kasting za strane produkcije, koje sve segmente obuhvata i šta je sve neophodno da glumac uradi da bi bio ravnopravan na internacionalnoj filmskoj sceni.

O PREDAVAČIMA:
Anđela Stamenković i Aleksandra Širkić su osnivači i kasting direktori agencije Sav taj glumac. Zajedno su završile  glumu na klasi glume i režije  Nikite Milivojevića na Akademiji umetnosti u Beogradu 2004. godine.

Nakon desetogodišnjeg profesionalnog glumačkog iskustva i edukacije u radu sa obe strane kamere odlučile su da svoje znanje i iskustvo primene u podizanju kasting agencije za glumce i modele. Cilj im je da celokupan proces produkcija-uloga-glumac učine bržim, toplijim i kreativnijim kako za produkciju tako i za talente.

 Anđela Stamenković je učestvovala na radionicama na prvom Sarajevo talent campusu  kod Viktorije Belfarge – savršeni showreel(2007.), Juliete Binoche- kamera kao partner(2007.), Tary George- audition trening (2007.), kao i na treninzima kod Nancy Bichop- onscreen audition master class (2010.) i Beatrice Kruger- Workshop on international casting (2012.) Značajnije pozorišne uloge ostvarila je u beogradskim pozorištima Bitef i Atelje 212, “Negovano voće”, Nikite Milivojevića (2008. kao deo ENPARTS projekta),  “Rozenkranc i Gildenstern su mrtvi”, Jovana Grujića (2009.),
“Šuma blista” Tomija Janežiča (2010.), a na internacionalnim filmskim projektima oprobala se u filmu “Look, stranger” Ariell Javitch (2010.).

 Aleksandra Širkić je glumila u filmovima “Čarlston za Ognjenku” Uroša Stojanovića(2007.), “Život i smrt  porno bande”, Mladena Đorđevića (2010.), Kad svane dan(2012.) Gorana Paskaljevića i “Newcomer” (2014.) Kay Barry.

Igrala je u beogradskim pozorištima, a značajnije uloge je ostvarila u Malom pozorištu Duško Radović i Bitef teatru u predstavama “Don Žuan”, Ane Đorđević (2005.), “Sirano”, Ane Đorđević (2006.) Na “Happy” televiziji je radila kao kasting director za različite Tv igrane formate. Pohađala je kurseve kod Beatrice Kruger- workshop on international casting (2012.) i Nancy Bishop – onscreen audition masterclass (2014.)

ROK ZA PRIJAVE 3.11.2014
Prijava podrazumeva CV i treba ga poslati Maji Vukadinović na e-mail adresu maja@filminserbia.com, kao i na adresu savtajglumac@gmail.com
Za sve dodatne informacije molimo vas da kontaktirate SFA izvršnu kancelariju emailom ili na telefon 3230 581
http://www.filminserbia.com
Kandidati će u najkraćem roku biti obavešteni da li su ispunili uslove za učešće u treningu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: