Srpska FPS Igra – Ustanak

Koliko nam je poznato ova igra je prva čiji dijalog, izrada, scenario i likovi su u potpunosti vezani za Srbiju, iako nije “Prva Srpska Igra” može poneti epitet “Prve Prave Srpske Igre” “Ustanak” je PC igra FPS karaktera sa strateškim i RPG elementima, odvija se u ranom 19 veku 1804-1813 god. u tadašnjoj Srbiji i priča je vezana za Prvi Srpski Ustanak.

U igri će te imati ulogu Uroša i dobijaćete razne zadatake od Karađorđa, neki od njih će biti potpuna izgradnja hajdučkih kampova, kontrolisanje hajdučke čete i njeno jačanje, podizanja odbrane vitalnih naselja, oslobađanje srpskih zarobljenika, učestvovanje u raznim borbama i istorijskim bitkama i još mnogim drugim dešavanjima.

Igra Ustanak ima dijalog na srpskom jeziku, edukativnog je karaktera, s namerom da se stari i mladi gejmeri kroz ovu igru upoznaju ili podsete sa događajima vezanim za Prvi Srpski Ustanak i da u njemu, kroz glavnog karaktera i učestvuju.

2

Igra je kreativno čedo softverskog inžinjera Đure Bulajića kom se nakon toga pridružio njegov brat Nikola i u potpunosti je realizovana od strane ova dva domaća gejm developera. Pri izradi scenarija i dijaloga kao i pri nekim tehničkim pitanjima vezanim za epohu su učestvovali Magistar sa Departmana za Istoriju Filozofskog Fakulteta u Novom Sadu Nikola Milivojević i Aleksandar Gajić.

Razvoj igre možete pratiti na sledećem linku.

Ustanak – Facebook

kontakt:

Đuro Bulajić

61

Advertisements

4 thoughts on “Srpska FPS Igra – Ustanak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s