Film and Chips: Novi talenti, nove tehnologije – Festival Britanskog filma – 21.–24. januara 2016

Srpska filmska asocijacija sa velikim zadovoljstvom nastavlja saradnju na razvoju talenata i filmskih profesionalaca u Srbiji. Pod brendom festivala britanskog filma “Film and Chips”, British Council, SFA i Jugoslovenska kinoteka organizuju programe i susrete za profesionalce iz oblasti vizuelnih efekata, virtuelne realnosti i tehnoloških inovacija u oblasti audiovizuelnih umetnosti koje globalno predstavljaju budućnost kinematografije.

Vizuelni efekti i postprodukcija su rastući segment u svetu i naša zemlja sa svojim studijima prati taj trend što se vidi po rastućem broju stranih projekata na kojima su naši studiji učestvovali. Stoga dolazak i predavanja jednog od vodećih studija za vizuelne efekte iz Londona Framestore predstavlja posebnu čast i priliku da naši profesionalci čuju i upoznaju se sa kreativnim timom ovenčanim Oskarom za rad na filmu „Gravitacija“.

Sajmon Vilkinson (Simon Wilkinson) govoriće o razvoju virtuelne realnosti u proteklih 5 godina, multi platformama i inkorporaciji kinesthetičkih i multisenzornih efekata u kreiranju pripovedanja. Učesnici programa, ali i ljubitelji novih tehnologija, imaće priliku da se u subotu i sami oprobaju i učestvuju u performansu u virtuelnoj stvarnosti pod imenom “CUBE”.

O upotrebi novih tehnologija u performativnim umetnostima govoriće predstavnici Event Cinema Association koja se bavi promocijom i distribucijom alternativnihsadržaja kroz bioskopske dvorane, dok će o upotrebi mobilnih aplikacija za privlačenje bioskopske publike govoriti Oliver Fergan, kreator mobilne aplikacije za bukiranje i kupovinu karata USHERU.

Sva predavanja i radionice održaće se u novom zdanju Kinoteke od 21. do 23. januara, a uvodno predavanje  Majka Mekgija u Velikoj sali Doma omladine Beograda gde će tokom specijalne projekcije filma „Gravitacija“ posetioci moći da uživo postavljaju pitanja i čuju komentare o radu na ovom zahtevnom projektu.

Tako će Beograd kao regionalni hab ovog događaja okupiti oko tridesetak profesionalaca, gostiju iz Rusije, Ukrajine, Kazahstana, Turske, Izaela i regiona Balkanskih zemalja, koji će imati priliku da se susretnu ne samo sa filmskim kolegama već i sa kreativcima iz sveta tehnologije zakorače u nove inovativne projekte.

Učešće na predavanjima i radionicama je besplatno za sve profesionalce.

Prijave za radionice na: info@filminserbia.com

Prijave za projekciju Gravity: https://www.surveymonkey.co.uk/r/HG8BSTK

unnamed

film and chipsfilm and chips

1 comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from VFX Serbia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading