CODEstantine – IT Meetup Weekend Niš – 18. i 19. mart @ Deli, Niš

Petak 18. mart @ Deli, Niš

Nikola

Pregled studentskih radova i projekata u programu Autodesk Maya. Na predavanju će još biti reči o low poly modelingu, tehnikama fotografisanja objekata za teksturisanje, normal mapama i teksturama za physically based materijale.

Više o predavaču: Predaje kompjutersku grafiku na Elektronskom fakultetu u Nišu, modul Elektronika/Multimedijalne tehnologije. Više od deset godina iskustva u game industriji. Saradnik na brojnim projektima Elektronskog fakulteta u Nišu.Organizovao je veliki broj gostujućih predavanja na Elektronskom fakultetu, od kojih bismo izdvojili gostovanje Petra Jovovića, osnivača Crater studija iz Beograda, i Marka Petkoviča, niškog Peaksel studija.
Trenutno je na doktorskim studijama, a svo svoje slobodno vreme posvećuje istraživanju virtuelne realnosti.

Milan-Srdjan

Pregled igre na kojoj rade i uvid u AR svet.

Više o predavačima: Milan Mladenović i Srđan Ivanović su mladi i vrlo talentovani Game Developeri Media4 Studia koji trenutno rade na novoj Augmented Reality igri koja će biti interesantna i zanimljiva svima kojie vole izazov i dinamičnost. Igra se zove “AR Master Shooter” i trenutno je dostupna u pre-alfa verziji. Milan I Srđan pričaće o Augmented Reality, AR Toolkit-u i primeni AR-a u gejming industriji.

Goran

Zanat pravljenja igara – veštine koje ćete morati da izgradite, alate koje ćete moći da koristite, kako izgleda proces izrade jedne igre, i u koje greške najčešće upadaju početnici i mladi studiji. Posebnu pažnju će posvetiti svojoj grani – programiranju.

Više o predavaču: On je iskusan gejm developer, koji je počeo da peče zanat još na Komodoru 64, ispod pojasa ima tri objavljene igre i povremeno drži radionice i predavanja na događajima Unity Serbia Meetup grupe.

Subota 19. mart @ Deli, Niš

Boskovic

Osvrt na razvoj AngularJs-a do sada, pregled verzije 1.5, kao i analiza onoga što nas čeka sa Angularom 2.0.

Više o predavaču: Završio osnovne studije računarstva u Nišu, a potom master u Engleskoj. Mislio da želi da bude IT menadžer. Oprobao se u IT reviziji, ali shvatio da nije za njih, niti da su oni za njega, pa se okrenuo čistom programiranju i tu ostao do dana današnjeg. Od 2012. frilensuje od kuće – osladilo mu se da ustaje svakog dana u 10. Trenutno radi kao Lead Frontend Engineer za startup iz Londona i obožava posao kojim se bavi. U slobodno vreme čita naučnu fantastiku i trči pored Nišave. Zakleti Nišlija.

Dejan

Kako Internet of Things (IoT) ulazi u naše domove, gradove, fabrike i ostale delove, tako se menja način života i rada ljudi. IoT će napraviti vrednost na potpuno nove načine uključujuci mogucnost valorizacije podataka dobijenih preko IoT tehnologije.

Više o predavaču: Master Hemiskog i Bioloskog inženjeringa sa više od 20 godina iskustva u IT industriji.
Karijeru započeo kao developer zatim napredovao redom kao Software Manager, Head of Development, Director of Engineering do Vice President of Engineering.
Pasionirani koder, promoter Agile-a, OSS i kontributor na raznim projektima.
Dejan je takođe i član JS Belgrade od samog početka.

Mako

Meteor je open-source JavaScript platforma za pravljenje top-quality web aplikacija u jako kratkom vremenu, bez obzira da li ste iskusni programer ili tek pocinjete. Vise informacija: https://www.meteor.com

Više o predavaču: Marko je hackepreneur i konsultant, kojij radi sa kompanijama i startupima sirom sveta na njihovim web tehnologijama i povremeno drzi predavanja o novim web tehnologijama. Vise mozete naci na njegovom site-u: http://marxo.me

SouthCentral

Ukratko o ENIF fondu, novo-osnovanom fondu koji ulaže u “startup” kompanije i fokusiran je na IT sektor.
(www.sc-ventures.com)

Dosadašnji rad u Srbiji i šta znači dobiti investiciju…

I naravno pitanja i direktni odgovori 🙂
+gost iznenađenja.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: