Poziv mladim filmadžijama: Konkurs za učešće na Interakciji 2016.

interakcija_2015_press_06

Nezavisni filmski centar „Filmart“ je raspisao konkurse za učešće na 11. Međunarodnom studentskom filmskom kampu „Interakcija 2016“ i 6. Međunarodnom masterklasu dokumentarnog filma „Interdoc 2016“.

I ove godine, 12. avgusta, na Međunarodni dan mladih, počeće 11. Međunarodni studentski filmski kamp „Interakcija“, tokom koga će petnaest studenata filmskih akademija, podeljeni u tri ekipe, snimiti tri dokumentarna filma u Čačku, Požegi i Užicu. Nedelju dana kasnije, 19. avgusta, učesnicima kampa će se pridružiti polaznici 6. Međunarodnog masterklasa dokumentarnog filma „Interdoc 2016“, kojima će u Požegi,  znanje iz kreativnog dokumentarnog filma preneti naši afirmisani dokumentaristi Dragan Elčić i Mladen Matičević. Ovogodišnja „Interakcija“ i masterklas biće završeni premijernom projekcijom filmova snimljenih tokom kampa, 28. avgusta, u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Tim povodom, Nezavisni filmski centar „Filmart“, raspisao je konkurse za učešće na kampu i masterklasu. Studenti produkcije, režije, kamere, dizajna zvuka i montaže, koji imaju iskustva u produkciji dokumentarnog filma, mogu se prijaviti na konkurs za učesšće na kampu, do 15. aprila, dok je konkurs za učešće na masterklasu otvoren do 10. juna. Pored studenata filmskih škola, za učešće na masterklasu mogu konkurisati i filmski i televizijski profesionalci, kao i svi oni koji žele da saznaju više o kreativnom dokumentarnom filmu.

Ovim povodom, Dejan Petrović, direktor NFC Filmart je izavio:

Tokom desetogodišnje realizacije kampa učestvovalo je 189 učesnika iz 47 zemalja i snimljeno 38 dokumentaraca, od kojih je osam filmova osvojilo deset nagrada na filmskim festivalima širom sveta. Masterklas na kome su predavači bili Dragan Elčić, Mladen Matičević, Želimir Žilnik i Mila Turajlić  do sada je  pohađalo 59 učesnika iz 26 zemalja.

Više informacija o konkursima za učešće na kampu i masterklasu možete pronaći na:
www.film-art.org/interaction
www.film-art.org/interdoc

Izvor: NFC Filmart

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: