4. Festival animiranog filma dece i mladih

Kulturni centar ove godine organizuje 4. Festival animiranog filma dece i mladih Srbije ANIMATOR FEST, pod pokroviteljstvom Grada Jagodine i Ministarstva kulture i informisanja. Cilj festivala je popularizacija umetnosti animacije, povezivanje škola i radionica animacije i zagovaranje novog kulturnog dijaloga među decom i mladima.

Festival će se održati u Kulturnom centru „Svetozar Marković“ Jagodina od 01. do 04. septembra i u takmičarskom programu predstaviće se 30 filmova mladih animatora iz raznih krajeva Srbije (Beograd, Novi Sad, Sremska Kamenica, Niš, Zrenjanin, Lozovik, Vranje, Valjevo i Jagodina). Žiri festivala radi u sastavu: Rastko Ćirić, animator i profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna, Narcisa Darijević Marković, reditelj i scenarista i profesor na Fakultetu dramskih umetnosti i Boban savić, ilustrator.

animator-fest-2016

U okviru festivala biće prikazane i dve revijalne projekcije, i to projekcija nagrađenih filmova 5. Festivala evropske studentske animacije FESA 2016 Beograd i projekcija nagrađenih filmova međunarodnog festivala KRATKA FORMA Gornji Milanovac.

Specijalni gost festivala je Aleksej Balašov, reditelj i scenarista iz Moskve koji će održati master klas radionicu animacije u okviru Festivala.

Festival će početi otvaranjem izložbe ilustracija „Dobro došli u Geto“ člana žirija Bobana Savića, u Galeriji Kulturnog centra u četvrtak, 01. septembra sa početkom u 19.00 sati.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: