PlayUK – VR ARENA

Ukoliko niste rezervisali mesta za Industry Sidebar na #PlayUK podsecamo vas da sutrasnje sesije pocinju u 11h na prvom spratu Galerije Artget Kulturnog centra Beograda, Knez Mihajlova 6. U nastavku teksta mozete videti govornike koji vas ocekuju.

11.00 – 12.30 – VR: OPPORTUNITIES AND CHALLENGES presentation by Catherine Allen

Katrin je nezavisna producentkinja digitalnih medija. Njen rad je posvećen kreiranju snažnih, imersivnih iskustava za publiku u kojima pokušava da pruži priliku da nauče nešto novo ili dobiju drugi ugao gledanja života. Bilo da se radi o aplikacijama, virtuelnoj stvarnosti, videu, binarnim audiozapisima, živim događajima ili mešavini svih pomenutih medijuma. Ketrin je radila za Simens, RSC, Dizni, Naučni Muzej i BBC za koji je producirala prvi dokumentarni film u virtuelnoj stvarnosti  i prvi VR talk-show koji je na programu u VR Areni – No Small Talk.
13.30 – 14.45 ABANDON NORMAL DEVICES presentation by Gabrielle Jenks

AND je grupa naučnika, akademskih profesora, filmskih stvaralaca i anarhista koji aktivno probijaju granice umetničkog stvaralaštva i doživljaja publike. Svake druge godine na novoj lokaciji Abandon Normal Devices predstavlja putujući digitalni festival koji poziva publiku da zaboravi na obične uređaje i otkrije nove taktike u filmu, umetnosti i digitalnoj kulturu. AND je prerastao u globalni projekat serije filmskih projekcija, izožbi, performasa, onlajn projekata, intervencija u javnom prostoru.
15.00 – 16.15 HAPPY FINISH: FROM VFX TO VR presentation by James Mossahebi

Londonski studio Happy Finish prošao je put od studija za vizuelne efekte do globalnog tima kreativaca koji produciraju audiovizuelne sadržaje koristeći tehnike videa u 360 stepeni, uvećane stvarnosti (AR augmented reality) pa čak i veštačke inteligencije. Portfolio bredova i raznovrsnost projekata na kojima su radili govori o talentu, istraživačkom duhu i istinskoj inovaciji ovog studija. Džejms je VR reditelj I direktor fotografije u Happy Finishu.

Ne propustite priliku da posetite i program VR ARENA u galeriji PodRoom KCB-a.

Učešće na svim radionicama i prezentacijama je besplatno uz prethodnu registraciju putem linka INDUSTRY SIDEBAR REGISTRACIJA.
Sva dodatna pitanja i asistenciju možete dobiti putem emaila info@filminserbia.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: