Prvi sertifikovani Unity program u regionu

Eipix Academy, novosadski projekat posvećen obrazovanju u sferi digitalnih umetnosti i razvoja video-igara, pokrenuo je prvi sertifikovani Unity program u regionu. Drugim rečima, svi koji žele ozbiljno da se bave video-igrama od sada mogu da postanu sertifikovani Unity developeri kroz oficijelni Unity program koji počinje 3. aprila. Prijave se vrše na sajtu akademije i traju do početka kursa.

Unity sertifikovani program sastoji se iz četiri kursa:

  • Unity: Start
  • Unity: Progres
  • Unity: Animacija
  • Unity: Partikli

Ukoliko završe sva četiri kursa, polaznici stiču pravo da polažu zvanični Unity Certified Developer test. Oni koji uspešno polože test stiču zvanje Unity Certified Developer. Polaznici se mogu prijaviti i za pohađanje pojedinačnih kurseva.

Kurs vodi Aleksandar Đokić, level designer u kompaniji Eipix Entertainment sa decenijskim iskustvom rada kao level designer, game designer i project lead na brojnim gejmerskim projektima u kompanijama iz Srbije, Nemačke i Estonije.

Eipix_Academy_Unity_vizual2.png

Unity je multiplatformska tehnologija koja objedinjuje sve procese neophodne za razvoj jedne video-igre: importovanje i obradu 3D i 2D grafike, animaciju, programiranje i zvuk. Jednostavnije rečeno, koristi se za pravljenje video-igara od početka do kraja. U pitanju je game engine na koji se oslanjaju nebrojene kompanije i nezavisni studiji širom sveta. Obavezan je alat za sve koji razmatraju budućnost u bilo kojoj specijalizovanoj oblasti razvoja video-igara, a u isto vreme pruža mogućnost da potpuno samostalno realizujete projekte po sopstvenoj zamisli.

Projekat Eipix Academy je osnovan i realizuje se pod okriljem Eipix Entertainment, jedne od vodećih regionalnih kompanija za razvoj video-igara.

Osoba za kontakt:
Ivan Francuski
info@eipixacademy.com

+38163523211

1 comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: