OPEN DAY 2017 – Crater VFX Training Center

Crater VFX Training Center i ove godine otvara svoja vrata i poziva sve zainteresovane da nas posete tokom 21. i 22. aprila!

Pripremili smo za vas zanimljiv program, sa brojnim predavanjima i radionicama iz različitih oblasti kompjuterske grafike, sa ciljem da saznate kako da započnete svoj put u svet vizuelnih efekata, virtualne realnosti i gejminga ili da unapredite već stečena znanja. Pored naših predavača i artista Crater Studija, imaćemo i goste predavače: Ninoslav Adžibaba (fotograf, developer i osnivač firme VRlabs) i Zoran Ratić (freelanser u industriji AAA igara), a kao specijalan gost dolazi nam ponovo Richie Paramo, creative specialist kompanije the Foundry.

Ulaz je besplatan za sve posetioce! Za učestvovanje na radionicama je neophodna prijava na mail: school@craterstudio.com

mesto: Crater VFX Training Center, Knićaninova 3, Beograd

Program:

Petak 21.4.

PREDAVANJA

18h Tehnologija boje u postprodukciji

Opis:Razvoj tehnologije, od prvih kamera do današnjih digitalnih senzora. Ljudski vid, problematika monitora i projektora, pokušaji standardizacije spektra, intenziteta i boje i posledice svega navedenog u postprodukciji.

Predavač:Bogdan Amidžić, Lead compositing artist, Crater Studio i predavač na kursu Digital Compositing i Nikola Vučenović, Senior compositing artist, Crater studio

19.40h Nuke Deep Compositing

Opis: Unveiling the last frontier of digital compositing, the brand new workflow and ease of use that these new techniques will bring to the VFX industry.

Predavač: Richi Paramo, The Foundry’s creative specialist
Predavanje je na engleskom jeziku

Subota 22.4.

RADIONICE

10-12.30h After Effects u nezavisnoj/ indie produkciji

Opis: Polaznici radionice će se u simuliranim studijskim uslovima upoznati sa sistemom rada u postprodukciji. Radiće se na analizi kadra, dijagnostici i rešavanju problema u programu After Effects.

Predavač: Vladan Điri Vasiljević, Compositing artist, Crater Studio i predavač na kursevima After Effects i After Effects Teens

Predznanje iz programa Photoshop i After Effects je obavezno. Radove i CV slati na school@craterstudio.com

13.30-16h Matte paint, 2.5D tehnike

Opis: Cilj ove radionice je da kroz vežbu objasni najčesće korišćene tehnike 3D projekcije kojima svaki matte painter treba da vlada.

Predavač: Dejan Vukadinović, senior concept artist, Zero Gravity i predavač na kursu Environment Design and Matte Paint i Bogdan Amidžić, Lead compositing artist, Crater Studio i predavač na kursu Digital Compositing

Uslov su završeni kursevi Environment Design and Matte Painting ili Digital Compositing u Crater VFX Training Centru ili ekvivalent u znanju. Prijave slati na school@craterstudio.com.

PREDAVANJA

16.30h The Foundry’s tools in the VR Pipeline

Opis:Nuke and CaraVR use in the VR production and the power of the both to tackle and troubleshoot high end, difficult productions.

Predavač: Richi Paramo, The Foundry’s creative specialist
Predavanje je na engleskom jeziku

18h 360 VR 101

Opis:Uvod, osnove, alati i različiti pristupi kreiranja 360 VR sadržaja.

Predavač: Ninoslav Adžibaba, fotograf, developer i osnivač firme VRlabs

20h 3D Artist u industriji igara

Opis:Iskustvo rada na AAA igrama kao 3D Artist. Uvod u osnove game art-a, proces rada, organizaciju i komunikaciju za AAA igre.

Predavač: Zoran Ratić, freelanser u industriji AAA igara

FB page: https://www.facebook.com/events/1234809413254360/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: