Završen prvi GameTalks događaj: veliko interesovanje gejming zajednice

Kreativna monetizacija u video-igrama, prvi u nizu GameTalks događaja u organizaciji Eipix Academy osmišljenih sa ciljem razmene znanja i iskustava, uspešno je održan juče, 20. juna. Ovaj susret gejmerske zajednice održan je u prostorijama kompanije Eipix Entertainment, a obeležio ga je zavidan odziv, kako profesionalaca iz industrije video-igara, tako i gejming entuzijasta.

GameTalks_2

Kako je gejming industrija izuzetno dinamična i u korak prati razvoj tehnologije, za aktivno bavljenje razvojem video-igara neophodno je da konstantno pratite tržište i budete u toku sa najnovijim informacijama i trendovima. Ideja GameTalks događaja jeste da se kroz interaktivnu diskusiju otkrivaju i prate aktuelni trendovi u sferi video-igara.

 

Posetioci GameTalks događaja imali su priliku da čuju informativno predavanje koje je održao Ameya Khasnis, game designer u kompaniji Eipix Entertainment i predavač na kursu Game design: Principi i dokumentacija u okviru Eipix Academy. Ameya je masterirao game design i sticao iskustvo radeći na brojnim gejming projektima širom sveta.

GameTalks_3

Kroz razgovor sa posetiocima i analizu konkretnih primera nekih od finansijski najuspešnijih video-igara tzv. free-to-play modela u kom besplatne igre ostvaruju profit kroz transakcije unutar same igre (Clash Royale, npr), posetiocima su predstavljeni brojni vidovi monetizacije unutar video-igara, sa svim svojim prednostima i manama. Zaključeno je da kvalitet igre ne predstavlja garanciju njenog uspeha, kao i da ne postoji formula za razvoj profitabilne video-igre, ali da postoje brojni dobri primeri iz prakse koji mogu da posluže kao vodič ka uspehu. Takođe, predavač je savetovao posetioce da od samog starta razvoja ideje razmišljaju i o načinima monetizacije, jer je izuzetno teško i nepraktično naknadno „na silu” implementirati monetizaciju u već formiranu igru.

GameTalks_1

Svi oni koji žele da saznaju više o praktičnim primerima, pravilima i smernicama prema kojima se jedna ideja za video-igru realizuje, mogu da pogledaju kurs Game design: Principi i dokumentacija u okviru Eipix Academy ponude.

 

Organizatori najavljuju naredni GameTalks događaj već u julu, pa ako želite prvi da saznate temu, predavača i vreme održavanja, pratite ih na njihovoj Facebook strani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from VFX Serbia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading