Završen prvi GameTalks događaj: veliko interesovanje gejming zajednice

Kreativna monetizacija u video-igrama, prvi u nizu GameTalks događaja u organizaciji Eipix Academy osmišljenih sa ciljem razmene znanja i iskustava, uspešno je održan juče, 20. juna. Ovaj susret gejmerske zajednice održan je u prostorijama kompanije Eipix Entertainment, a obeležio ga je zavidan odziv, kako profesionalaca iz industrije video-igara, tako i gejming entuzijasta.

GameTalks_2

Kako je gejming industrija izuzetno dinamična i u korak prati razvoj tehnologije, za aktivno bavljenje razvojem video-igara neophodno je da konstantno pratite tržište i budete u toku sa najnovijim informacijama i trendovima. Ideja GameTalks događaja jeste da se kroz interaktivnu diskusiju otkrivaju i prate aktuelni trendovi u sferi video-igara.

 

Posetioci GameTalks događaja imali su priliku da čuju informativno predavanje koje je održao Ameya Khasnis, game designer u kompaniji Eipix Entertainment i predavač na kursu Game design: Principi i dokumentacija u okviru Eipix Academy. Ameya je masterirao game design i sticao iskustvo radeći na brojnim gejming projektima širom sveta.

GameTalks_3

Kroz razgovor sa posetiocima i analizu konkretnih primera nekih od finansijski najuspešnijih video-igara tzv. free-to-play modela u kom besplatne igre ostvaruju profit kroz transakcije unutar same igre (Clash Royale, npr), posetiocima su predstavljeni brojni vidovi monetizacije unutar video-igara, sa svim svojim prednostima i manama. Zaključeno je da kvalitet igre ne predstavlja garanciju njenog uspeha, kao i da ne postoji formula za razvoj profitabilne video-igre, ali da postoje brojni dobri primeri iz prakse koji mogu da posluže kao vodič ka uspehu. Takođe, predavač je savetovao posetioce da od samog starta razvoja ideje razmišljaju i o načinima monetizacije, jer je izuzetno teško i nepraktično naknadno „na silu” implementirati monetizaciju u već formiranu igru.

GameTalks_1

Svi oni koji žele da saznaju više o praktičnim primerima, pravilima i smernicama prema kojima se jedna ideja za video-igru realizuje, mogu da pogledaju kurs Game design: Principi i dokumentacija u okviru Eipix Academy ponude.

 

Organizatori najavljuju naredni GameTalks događaj već u julu, pa ako želite prvi da saznate temu, predavača i vreme održavanja, pratite ih na njihovoj Facebook strani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: