Uživo kreiranje prototipa video-igre na novom #GameTalks događaju

Ranije je bilo potrebno mnogo vremena da bi se napravila jedna video-igra, dok se danas može finalizirati u veoma kratkom roku. Zahvaljujući moćnim alatima – game engineima, jedna video-igra može se privesti kraju za svega nekoliko sati. Najpopularniji game engine današnjice jeste Unity, a neke od igara koje su pomoću njega razvijene su: Crossy Road, Pokemon Go, Temple Run, Angry Birds 2, Fallout Shelter i mnoge druge.

EDU Logo (8 of 13)

U ponedeljak, 18. septembra, od 18h u Startit centru u Beogradu (Savska 5), Eipix Academy održaće jednočasovni Game Prototyping uživo u Unity game engineu, kako bi zainteresovane upoznali sa ovim veoma korisnim i svestranim alatom, ali i razmenili znanja i iskustva.

U ponedeljak, 18. septembra, od 18h u Startit centru u Beogradu (Savska 5), održaće se drugi po redu GameTalks događaj pod nazivom Game Prototyping | LIVE, koji organizuje Eipix Academy. Najzanimljiviji segment biće jednočasovna sesija kreiranja prototipa video-igre uživo, pri čemu će se koristiti Unity. Cilj je da se posetioci upoznaju sa ovim game engineom i beskrajnim mogućnostima koje pruža svima koji se bave razvojem video-igara, kao i razmena iskustava među zajednicom.

 

Događaj će se sastojati od četiri dela:

18:15h | Razvoj video-igara – nekada i sada

18:40h | Uživo kreiranje prototipa video-igre sa prethodno definisanim asetima, uz korišćenje Unity game enginea

19:40h | Pitanja i odgovori

20:00h | Upoznavanje i druženje

 

Na događaju će govoriti profesionalci iz struke, zaposleni u kompaniji Eipix Entertainment i predavači na jedinom regionalnom Unity sertifikovanom programu  koji postoji u okviru Eipix Academy projekta:

  • Branislav Vajagić, technology lead
  • Vanja Belić, Unity programmer
  • Milan Veljković, Unity programmer

 

Ulaz na događaj je slobodan, a prijave su obavezne zbog ograničenog broja mesta. Prijavite se slanjem imena, prezimena i broja telefona na info@eipixacademy.com.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d