GameUp 2018 – 31. marta u Jugoslovenskoj kinoteci

GameUp je događaj posvećen lokalnoj i regionalnoj game development zajednici, s ciljem upoznavanja i umrežavanja profesionalaca, entuzijasta i ljubitelja video igara, kao i unapređenja gaminga kao profesionalne i rastuće oblasti u regiji.

Misija GameUp-a je da kroz različite programske celine promoviše igre i ostvarenja lokalnih i regionalnih developera i osnaži domaću game dev zajednicu.

Tokom prethodne 3 godine, 50 indie timova predstavilo je svoje igre pred više od 2500 posetilaca; 15 predavača podelilo je svoje znanje, a veće domaćih kompanije promovisale su svoja ostvarenja. GameUp svake godine raste, a četvrto izdanje donosi još kvalitetniji sadržaj i nove programske celine.

Indie Expo Zone

Bez obzira da li ste tim od jedne osobe ili imate grupu prijatelja sa kojima razvijate igru, GameUp 2018 želi da vam pomogne da isti projekat prezentujete svetu. Na događaju ćete imati priliku da prikažete svoje igre brojnim posetiocima, upoznate druge razvojne timove, kao i profesionalce iz industrije. Na kraju, GameUp žiri će proglasiti tri pobedničke igre čiji autori će osvojiti vredne nagrade. Prijavite se ovde za Indie Expo Zone powered by Reboot do 20. marta!

Indie Expo 3.jpg

Portfolio reviews

Ukoliko želite da postanete game dev profesionalac, prijavljivanjem na Portfolio reviews imate priliku da upoznate predstavnike domaćih kompanija i kroz razgovor sa njima saznate više o otvorenim pozicijama, ali i o načinima unapređenja svojih veština.


Game dev predavanja

Na četvrtom izdanju GameUp-a posetioci će moći da slušaju predavanja kojima će se pokriti sve relevantne i aktuelne teme koje prate razvoj lokalnog, ali i gaminga uopšte. Pored tehničkih predavanja iz oblasti animacije, arta, gejm dizajna i programiranja, na panel diskusijama posetioci će moći da saznaju više o aktuelnim programima finansiranja video igara, kao i da se saznaju kako će celokupna domaća industrija biti unapređivana u narednom periodu. Tačna satnica događaja biće uskoro objavljena na sajtu.   

Predavanja 2.jpg

Live Art Showcase

Live Art Showcase je relativno novi programski odeljak koji se odomaćio u programu GameUp-a zbog velikog interesovanja publike za sam proces stvaranja karaktera i aseta koji svoje mesto nalaze u video igrama. Svake godine okupljamo iskusne umetnike sa višegodišnjim iskustvom  u gejming industriji, čiji radovi odveć privlače pažnju unutar zajednice. U ovogodišnjih 10 sati programa pred publikom će svoje umeće pokazati 5 umetnika.

 


GameUp 2018 je besplatan za sve posetioce – potrebno je samo da svoje prisustvo potvrdite popunjavanjem ove forme.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: