Film „O bubicama i herojima“ od 12. aprila u bioskopima

Film reditelja Petra Pašića, “O bubicama I herojima”, koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem Festu, od četvrtka se nalazi na redovnom bioskopskom repertoaru. Reditelj, kog smo zavoleli zbog ostvarenja “Rokenrol uzvraća udarac”, predstavlja toplu, istinsku priču o potrazi za ljubavlju.

 

Bubice prate četiri priče koje se međusobno prepliću, a sve povezuje ljubav. Kod takvih priča, ljudi obično očekuju srećan kraj, a mi smo krenuli od kraja. Svi su u ljubavi, ali onda otkrivamo pozadinu tih odnosa”, rekao je reditelj.

Iako animacija nije česta u domaćoj kinematografiji, Pašić je uvodi u svoj film. “Oduvek me je zanimala animacija i njeno implementiranje u igranu formu. Bio je ovo dug i skup projekat, ali mislim da je vredelo”, dodao je Pašić.

Zahvaljujući timu koji je kvalitetno i maštovito predstavio karaktere bubica i koncept animiranog u filmu, mislim da možemo da stanemo rame uz rame sa holivudskom filmskom produkcijom”, rekao je kreativni supervizor specijalnih efekata filma Vuk Tatalović.

 O-bubicama-i-herojima-plakat

Scenario, pored reditelja, potpisuju Dimitrije Vojnov i Nikola Pejaković, dok uloge igraju Ilija Pašić, Bojan Dimitrijević, Slobodan Boda Ninković, Zoran Cvijanović, Branka Petrić, Nataša Vojnović, Uroš Đurić, Nada Macanković.

U svetu punom straha, gde ljubav polako izmiče i postaje nešto nedostižno, srećemo nesrećne ljude, kao što su Raša i njegov zahtevni, bolesni otac. On živi na ivici egzistencije neposredno pred apokalipse i postaje čuvar starog hotela, gde se susreće sa čudnim karakterima, sa kojima je nesreća zajedničko stanje. On upoznaje Heroja, zarobljenog u trenutku prošlosti u kojem je ostao bez supruge i deteta, on upoznaje dečaka iz sirotišta, koji pomaže tom Heroju da napravi film kako bi se setio šta se dogodilo. Raša takođe upoznaje dečakovu drugaricu sa kojom je pobegao iz sirotišta, i pre svega Raša upoznaje devojku u koju se zaljubljuje ali koju nikad neće moći da ima. Svi oni vole, i svi oni na kraju gube svoju ljubav. U međuvremenu, u svetu ispod nas, bubice prolaze kroz sličnu borbu za ljubav.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: