Besplatan masterclass Job ter Burga na Kraljevskom filmskom festivalu

Jedan od najangažovanijih holandskih filmskih montažera Job ter Burg, održaće masterclass na 6. Kraljevskom filmskom festivalu koji traje od 31. avgusta do 3. septembra u Kraljevu.

Tokom proteklih deset godina Job ter Burg je radio na filmovima koji su se našli u takmičarskim selekcijama najznačajnijih svetskih festival, a neki od njih su “Ona” i “Crna knjiga” reditelja Pola Ferhofena, “Borgman” reditelja Aleksa van Varmerdama, “Pakao na zemlji” Martina Kulovena. Job ter Burg je predsednik i ko-osnivač Holandske asocijacije montažera (NCE) i savetnik Holandskog filmskog fonda. Kao gostujući predavač radi na Holandskoj akademiji za film i televizju u Amsterdamu, a masterclass je održao u okviru Berlinale Talents programa na festivalu u Berlinu i Rutger Hauer Film Factory u Roterdamu.

U okviru masterclass-a Job ter Burg će analizirati filmove na kojima je radio i predstaviti rad Holandske asocijacije montažera. Gost festivala će biti i montažer Peter Aldriesten potpredsednik Holandske asocijacije montažera, koji će biti moderator masterclass-a zajedno sa Davorom Bosankićem montažerom iz Srbije.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from VFX Serbia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading