MAD HEAD GAMES OD SADA U EMBRACER GRUPI

Mad Head Games sa ponosom objavljuje da je, zajedno sa Saber Interactive, postao deo Embracer Group AB.

Zahvaljujući akviziciji 100 procenata Mad Head Games doo Novi Sad, isti studio je sada deo velike porodice kompanija iz domena zabave i video igara. Ta porodica trenutno uključuje renomirane brendove poput THQ Nordic, Koch Media, Saber i Gunfire Games, ali i mnoge druge. Kao i do sada, Mad Head Games će nastaviti da postoji i posluje pod svojim imenom, koristeći svoj jedinstveni pristup kreativnosti, ali uz podršku jakog partnera iz domena razvoja i izdavaštva core gaming naslova. Mad Head Games će nastaviti da radi na inovativnim sopstvenim projektima i poznatim franšizama.

Nakon što smo godinama pratili uspeh Mad Head Games-a u radu na casual avanturama, impresivno je pratiti kako su se proširili i na premium, core naslove. Oni su svestrana ekipa sposobna da radi i na AAA sadržajima, sa potencijalom da postanu jedan od vodećih svetskih developera.

Metju Karč, CEO Saber Interactive i direktor Embracer upravnog odbora

Ova akvizicija će doneti finansijsku stabilnost kompaniji i neverovatnu šansu da se dodatno pozicionira na globalnom tržištu core video igara.

Ova akvizicija će doneti finansijsku stabilnost kompaniji, ali isto tako i neverovatnu šansu da se dodatno pozicionira na globalnom tržištu core video igara.

Ljubav prema igrama spaja ljude, pogotovo u ovakvim vremenima. Zajedno – možemo postići više. Zajedno – stižemo dalje. U Embracer-u smo prepoznali moćnog saveznika koji deli našu strast i stratešku viziju, omogućavajući nam da otvorimo nove, uzbudljive prilike koje će nam pomoći da postanemo vodeći AA+ developer u regionu.

Nenad Tomić, su-osnivač i CEO Mad Head Games

Menadžment kompanije se neće menjati i ostaje pod vođstvom tri člana koji su inicijalno i osnovali Mad Head Games.

Što se tiče tehnologije, Mad Head Games će po nastaviti svoj put ka potpunom fokusu na Unreal core igre i tako se truditi da postane lider u regionu jugoistočne Evrope u domenu AA+ core naslova. Uz to, ova akvizicija će ojačati prisustvo Embracer kompanije u istočnoj Evropi, dok Mad Head Games zvanično postaje prvi studio pomenute grupe u Srbiji.

 

O Embracer-u

Embracer Group je krovna kompanija za nekoliko biznisa koji rade na razvoju i izdavanju PC, konzolnih i mobilnih igara za svetsko gejming tržište. U njihovom bogatom katalogu nalazi se preko 190 franšiza: Saints Row, Goat Simulator, Dead Island, Darksiders, Metro, MX vs ATV, Kingdoms of Amalur, TimeSplitters, Satisfactory, Wreckfest, Insurgency and World War Z i brojne druge.

Glavne kancelarije su u Karlstadu, u Švedskoj. Imaju globalno prisustvo kroz šest izvršnih grupacija: THQ Nordic GmbH, Koch Media GmbH/Deep Silver, Coffee Stain AB, Amplifier Game Invest, Saber Interactive and DECA Games. Embracer ima 45 gejming studija u kojima je zaposleno preko 4000 ljudi, u više of 40 zemalja.

Čestitamo kolegama i prijateljima iz Mad Head Games na više nego zasluženom uspehu, i radujemo se daljoj saradnji i njihovim novim naslovima!

Zvanično Embracer saopštenje

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d