Produkcija filma Deleted u potrazi za artistima

Dva meseca nakon prezentacije na konferenciji CGA Belgrade, ekipa prvog srpskog hibridnog filma Deleted počinje pripreme za njegovu realizaciju i otvara poziv za prijem novih saradnika i članova produkcijskog tima. Reditelj filma, Zoran Krstić, ovim pionirskim ostvarenjem zadire u prostor metasveta ne samo scenarijem, već i iskorakom u samom produkcijskom procesu uz trenutno najsavremenije tehnologije za virtuelnu produkciju koja će po prvi put biti korišćena u produkciji domaćeg igranog filma. Deleted će tako biti među pionirskim filmskim projektima koji u produkciji koriste game engine zahvaljujući tehnološkom  partnerstvu sa novosadskim 3Lateralom i podršci Epic Games.

Šta je Deleted?

U dalekoj budućnosti, gde veštačka inteligencija (A.I.) određuje i spaja ljude radi reprodukcije, ALEX beži iz virtuelne stvarnosti koju A.I. kontroliše, u potrazi za svojom devojkom SOFIJOM. Ona je prognana u pećine zajedno sa ostalim “izbrisanim” ljudima koji nisu izabrani, već ostavljeni da čekaju neizbežnu smrt. Ovo je priča o ljubavi i slobodi. Zamislite već poznati prikaz virtuelne stvarnosti, ali ovog puta obrnuto – u filmu “IZBRISANI”, animirani svet je pravi, dok je virtuelni svet realističan, nalik onome u kome živimo. Futuristički ljudi su 3D animirani likovi, a njihove virtuelne kopije (avatari) – su pravi živi ljudi. Ovo je priča koja prevazilazi granice moći koju tehnologija poseduje, dok jedan čovek koristi snagu ljubavi da se uzdigne iznad stvarnosti koju mu tehnologija nameće.

 

Producenti projekta Mir Media Group i Open studio formiraju inicijalni tim projekta i pozivaju zainteresovane 3D environment i asset artiste, kao i storyboard artiste da se pridruže radu na ovom uzbudljivom projektu.

Za sve zaintersovane, poželjno je poznavanje Unreal engina, ali uz postojeću tehničku podršku ovo će biti prilika za mnoge artiste da podignu svoje poznavanje ovog moćnog alata na produces nivo.

Pored artista projekat otvara pozicije i u produkcijskom timu, te pozivamo iskusne menadžere produkcije da se oprobaju u vođenju snimanja hibridnog filma.

U narednim mesecima tim će nastaviti da se značajno širi i očekuje se širok spektar veština i vrsta artista, zbog čega poziv za saradnike ostaje otvoren.

Molimo sve one koji su zainteresovani da učestvuju realizaciji filma Deleted da svoje prijave i biografije pošalju putem imejla contact@deleted.movie

Projekat je razvijan uz podršku vodećih evropskih radionica za razvoj animiranog filma CEE Animation i ACE Animation Producers programa, kao i finansijsku podršku Filmskog Centra Srbije.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from VFX Serbia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading