Fakultet Dramskih umetnosti – Konsultacije za smer Vizuelni Efekti, Animacija i Gejm Art

10.05. u 13 časova na FDU će se održati poslednje uživo konsultacije, a
24.05.u 13 časova poslednje online konsultacije

Fakultet dramskih umetnosti je osnovao novu katedru za Vizuelne efekte, animaciju i gejm art i prošle godine upisao prvu generaciju studenata.

FDU i kompanija Epic Games su obezbedili studentima fantastične uslove za rad i omogućili da svaki student raspolaže sa kompjuterom (Dell random stanicom) koju može da koristi i van nastave.

U okviru prve godine studija studenti su pored predavanja i vežbi imali razne vannastavne aktivnosti i gostujuća predavanja eksperata iz struke.

.Objavili su i showreel sa radovima koje su studenti radili u toku prvog semestra.

Svi koji su zainteresovani da studiraju na ovom novom studijskom programu najbolje bi bilo da dodju na konsultacije koje će održati profesori i studenti sa nove katedre za Vizuelne efekte, animaciju i gejm art. 10.05. u 13 časova u velikoj bioskopskoj sali Fakulteta dramskih umetnosti, studenti će ispričati svoja iskustva i anegdote sa prijemnog ispita, dok će profesori objasniti kako izgleda studijski program, šta sve može da se radi nakon studija, objasniti kako izgleda prijemni ispit i odgovoriti na sva pitanja kandidata.

Za sve one koji su zainteresovani, a nisu u prilici da dođu na konsultacije će moći 24. maj 2023 u 13 časova da prisustvuju onlite konsultacijama uz pomoć sledećeg linka https://meet.google.com/qrt-dwpj-hko

Kako bi se prijavili za polaganje prijemnog ispita svaki kandidat je dužan da pored svedočanstava i dokumenata preda 3 rad na usb memoriji i pošalje ih na vfx.a.ga.fdu@gmail.com
Radovi su sledeći:

  1. Fotomontaža u softveru Photoshop.
  2. Storibord u 12 sličica.
  3. Snimljena video prezentacija ideje video igre.

Detaljniji opis i propozicije ova tri rada možete naći detaljno opisane na sledećem linku:
https://fdu.bg.ac.rs/sr/upis/osnovne-studije/vizuelni-efekti-animacija-i-gejm-art

Osim obaveznih radova, kandidati mogu da prilože svoje radove u formi Vimeo linka iz oblasti crtanja, fotografije, 3D modelovanja i 3D animacije, 2D animacije, kadrova sa vizuelnim efektima, projekte moušn grafike, projekte modifikacija postojećih igara (Modeli, teksture ili reskin, animacije, primere funkcionisanja posebno pisanih skripti i sl) i druge radove iz oblasti video igara.

Prijemni se sastoji iz 3 kruga kako bi se kandidatu dalo što više vremena i mogućnosti da svoj talenat i interesovanje prikaže na najbolji mogući način.

Svi koji su zainteresovani da detaljnije pročitaju kako izgleda prijemni i koja literatura se preporučuje neka posete  https://fdu.bg.ac.rs/sr/upis/osnovne-studije/vizuelni-efekti-animacija-i-gejm-art

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from VFX Serbia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading