Fakultet Dramskih umetnosti – Konsultacije za smer Vizuelni Efekti, Animacija i Gejm Art

10.05. u 13 časova na FDU će se održati poslednje uživo konsultacije, a
24.05.u 13 časova poslednje online konsultacije

Fakultet dramskih umetnosti je osnovao novu katedru za Vizuelne efekte, animaciju i gejm art i prošle godine upisao prvu generaciju studenata.

FDU i kompanija Epic Games su obezbedili studentima fantastične uslove za rad i omogućili da svaki student raspolaže sa kompjuterom (Dell random stanicom) koju može da koristi i van nastave.

U okviru prve godine studija studenti su pored predavanja i vežbi imali razne vannastavne aktivnosti i gostujuća predavanja eksperata iz struke.

.Objavili su i showreel sa radovima koje su studenti radili u toku prvog semestra.

Svi koji su zainteresovani da studiraju na ovom novom studijskom programu najbolje bi bilo da dodju na konsultacije koje će održati profesori i studenti sa nove katedre za Vizuelne efekte, animaciju i gejm art. 10.05. u 13 časova u velikoj bioskopskoj sali Fakulteta dramskih umetnosti, studenti će ispričati svoja iskustva i anegdote sa prijemnog ispita, dok će profesori objasniti kako izgleda studijski program, šta sve može da se radi nakon studija, objasniti kako izgleda prijemni ispit i odgovoriti na sva pitanja kandidata.

Za sve one koji su zainteresovani, a nisu u prilici da dođu na konsultacije će moći 24. maj 2023 u 13 časova da prisustvuju onlite konsultacijama uz pomoć sledećeg linka https://meet.google.com/qrt-dwpj-hko

Kako bi se prijavili za polaganje prijemnog ispita svaki kandidat je dužan da pored svedočanstava i dokumenata preda 3 rad na usb memoriji i pošalje ih na vfx.a.ga.fdu@gmail.com
Radovi su sledeći:

  1. Fotomontaža u softveru Photoshop.
  2. Storibord u 12 sličica.
  3. Snimljena video prezentacija ideje video igre.

Detaljniji opis i propozicije ova tri rada možete naći detaljno opisane na sledećem linku:
https://fdu.bg.ac.rs/sr/upis/osnovne-studije/vizuelni-efekti-animacija-i-gejm-art

Osim obaveznih radova, kandidati mogu da prilože svoje radove u formi Vimeo linka iz oblasti crtanja, fotografije, 3D modelovanja i 3D animacije, 2D animacije, kadrova sa vizuelnim efektima, projekte moušn grafike, projekte modifikacija postojećih igara (Modeli, teksture ili reskin, animacije, primere funkcionisanja posebno pisanih skripti i sl) i druge radove iz oblasti video igara.

Prijemni se sastoji iz 3 kruga kako bi se kandidatu dalo što više vremena i mogućnosti da svoj talenat i interesovanje prikaže na najbolji mogući način.

Svi koji su zainteresovani da detaljnije pročitaju kako izgleda prijemni i koja literatura se preporučuje neka posete  https://fdu.bg.ac.rs/sr/upis/osnovne-studije/vizuelni-efekti-animacija-i-gejm-art

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: