Blizzard – umetnost introa

Igre za računare možda nisu prva stvar na koju pomislimo kada su u pitanju akcione sekvence i animacija, ali kompanije poput Blizzarda od početka postavljaju visoke standarde u ovom polju. Mada vremenski predstavljaju mali deo konačnog proizvoda, animirane sekvence su ključne za kvalitetno pripovedanje u igrama.

Najnovije ostvarenje studija Blizzard ne odstupa od ovog recepta. Diablo III obiluje kinematicima koji ukupno predstavljaju 20 minuta visoko-kvalitetne animacije.

Detalji izrade glavnog reklamnog kinematika su razloženi u detalje na godišnjem okupljanju Blizzard-ovih obožavatelja – BlizzCon-u. 40to minutno predavanje o celom procesu možete pogledati u sledećem videu.

Naravno, trud studija nije uložen samo u jedan naslov. StarCraft, franšiza koja je prisutna od 1996 godine (orginalno smišljena pod maštovitim naslovom “Orcs in space”) takođe obiluje video-materijalom

A najnoviji nastavak Diablo franšize pokazuje da fantastične animacije ostaju zaštitni znak kompanije i u idućim izdanjima.

Deo istorije – Diablo 1 je bila prva Blizzard-ova igra koja je imala 3d animirane sekvence. Ljudi koji su radili na tome su tada prvi put počeli da 3D modelingom i učili su se alatima u hodu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: