predstavljamo: WeAreAlive!

Na VFXSerbia Vimeo grupi ste ih verovatno već primetili. Dobar dizajn, ritam animacije i simpatična muzika krasi njihove radove. Predstavljamo vam WeAreAlive!

WeAreAlive! je mali kreativni kolektiv, koji čini troje ljudi, Aleksandar Šandorov, Ivana Stojanović i Sava Botić. Funkcionišemo na relaciji između Dubaija i Novog Sada.

Osnovne delatnosti su nam motion graphics design, fotografija i muzička kompozicija. Uglavnom radimo za tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata koje nam je nametnulo neke potpuno nove izazove. Klijenti na Bliskom Istoku imaju drugačiji osećaj za estetiku u odnosu na ono na šta smo navikli u Evropi. Nisu toliko otvoreni za nove stvari, ali to nas ne sprečava da svaki put pokušamo da nametnemo svoje ideje i često u tome i uspemo. Dobra stvar je što su u isto vreme i veoma lojalni. Ukoliko su zadovoljni obavljenim poslom, zagarantovano je da će telefon zazvoniti opet.

Što se tiče samih poslova, dosad smo uglavnom radili razne vrste animiranih prezentacija, instructional i explainer filmove. Ponekad su to i interne prezentacije ili animirani startup pitchevi koji na našu žalost nikada ne budu objavljeni za javnost. NDA ugovor je nešto sa čim smo naučili da živimo.

Animacija uglavnom za sobom povuče i muziku i sound design. To je veoma “tricky” područje, pogotovo ako se radi za Saudijsku Arabiju gde je muzika na granici zabranjenog ili što bi oni rekli “haram!!!”. Nije retko da se rade i dve verzije, pa klijent ima slobodu da ih koristi u zavisnosti od okolnosti. Fotografija je nešto što zauzima sve veći primat. Uglavnom je to korporativna i interior fotografija, ali bilo je i nekoliko advertizing kampanja.
Generalno, klijenti su nam manje kompanije i agencije, ali možemo se pohvaliti i saradnjom sa par velikih brendova kao što su Nokia Siemens, Lenovo, Nestle, Landor Associates i OMG.

Za kraj mogu reći da smo prezadovoljni dosadašnjim iskustvom. Svi radimo ono što volimo i u
čemu smo najbolji. Trudimo se da se pri tom što više zabavljamo i da kad god je moguće
proguramo neku svoju ideju. U budućnosti nas čeka redizajn sajta http://www.wearealive.com na kom
će biti mnogo više sadžaja. Tu je i jedan lični projekat koji polako ulazi u završnu fazu i od kog
nam srce kuca tri puta brže.
Everything’s great, because WeAreAlive!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: