Gorana Kovačević – showreel 2014. – karakter animacija

Gorana Kovačević
Gorana Kovačević

Gorana Kovačević je rođena 24. Novembra 1983. godine , u Beogradu. Po završetku Prve beogradske gimnazije počinje da se bavi novinarstvom. Svoje radno iskustvo započinje kao novinar i voditelj emisije ”Dečije vesti”, emitovane na RTS-u. Ubrzo razvija interesovanje za digitalnu umetnost  i vizuelne komunikacije. Diplomirala je na katedri za kompjutersku umetnost i dizajn, u klasi prof. Marka Suvajdžića. Do 2008. godine fokusirala se na grafički, web dizajn i fotografiju.

2008. godine ulazi u VFX industriju i pronalazi izraženu sklonost ka animaciji. Poznanstvo i rad sa SpringOnion studiom, smatra najvećom podrškom za dalji kreativni razvoj i napredak . Takođe saradnja od izuzetnog značaja sa Crater studiom i Petrom Jovovićem , omogućila joj je priliku za rad na mnogim interesantnim projektima među kojima su film- ”BlackJacks’’ i tv serija ’’Eureka’’.

Blackjacks - Crater studio
BlackJacks – Crater studio
Eureka - Crater studio
Eureka – Crater studio

Kroz dalji rad stiče veliko iskustvo u okviru projekata, koje vodi Vladimir Mastilović (3lateral studio), jedan od vodećih 3d artista u okviru karakter i face rigginga. Poslednji projekat na kom su sarađivali, Synchronicity, posebno je zainteresovao za realnu karakter i face animaciju. Svoj dalji rad bi najviše želela da usmeri u tom pravcu. Trenutno živi i radi u Beogradu.

Synchronicity - 3lateral studio
Synchronicity – 3lateral studio

Gorana Kovačević: IMDB, Linked In

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: