Bend S.A.R.S.- Praktična žena

Bend S.A.R.S. u novom spotu za pesmu „Praktična žena“ je prikazao kratak tutorial za samoodbranu radi sprečevanje porodičnog nasilja i nasilja nad ženama. Video je deo projekta #CrazyEnoughToChangeTheWorld.

 „Nismo želeli da napravimo još jedan sumoran video gde su žene u modricama, uplašene i nemoćne. Odlučili smo se za drugačiji pristup u nameri da ohrabrimo žene i naučimo ih kako da se žaštite i odbrane ukoliko postanu žrtve porodičnog nasilja. Tako će uz novu pesmu S.A.R.S.a „Praktična žena“ biti prikazan i kratki kurs samoodbrane i nadamo se da će ovaj video na neki način nekome promeniti svet,“ objasnili su Dušan Adamović i Marko Romčević, autori projekta CrazyEnoughToChangeTheWorld.

Inače, ova inicijativa predstavlja prvu na svetu javnu „open source“ bazu koja će sadržati video materijale o društveno angažovanim pitanjima koja će biti dostupna apsolutno svima za upotrebu i to potpuno besplatno!

 „Sve što treba da uradite je da odete na naš sajt CrazyEnoughToChangeThe.World, pronađete društveni cilj koji želite da podržite, pronađete video u našoj bazi koji najviše odgovara vašoj kampanji i iskoristite ga u celosti ili ga prilagodite vašim potrebama. To znači da možete da dodate vašu muziku, titlove i preradite ga u skladu sa vašim projektom,“ objašnjavaju Dušan i Marko. „Video protiv porodičnog nasilja je prvi muzički spot koji će se naći u našoj bazi i bend S.A.R.S. ga je iskoristio kao spot za njihovu pesmu „Praktična žena“. U planu su još dva videa – protiv pedofilije i povećanja svesti o raku dojki, a uskoro ćemo bazu obogatiti i kraćim formama koje će se baviti drugim bitnim društvenim temama. Pozivamo sve muzičare, društveno odgovorne kompanije i pojedince iz svih krajeva sveta da odaberu neki video iz naše baze i budu dovoljno hrabri i ludi da se upuste u menjanje sveta…“

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: