Animirani filmovi Ivana Stojkovića

Glavni karakter iz filma Ogledalo

Ivan Stojković je rođen 1988. godine u Prokuplju. Završio je Srednju umetničku školu u Nišu na odseku za grafički dizajn. Prve dve godine studija proveo je na grafičkom odseku Fakulteta primenjenih umetnosti u Nišu, a onda se prebacuje na odsek za animaciju na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Diplomirao je 2012. u klasi profesora Rastka Ćirića.

Učestvovao je na grupnim izložbama strip autora u Nišu, izlagao je svoje radove više puta u Studentskom kulturnom centru u Beogradu i bio učesnik festivala animacije u zemlji i inostranstvu (Balkanima, Beograd, 2011.; Animateka, Ljubljana, 2011.; Animafest, Zagreb, 2012.; konkurencija za Int’l Children’s Film Festival, Njujork, 2013.) Dobitnik je nekolicine nagrada iz oblasti stripa i animacije (Strip Pressing nagrada, Nagrada za najbolji alternativni strip, Internacionalni salon stripa, Beograd, 2008. i 2009.; Zoptik nagrada, Evropski festival animiranog filma, Balkanima, Beograd, 2011, Najbolji mladi strip crtač, Balkanska smotra strip autora, Leskovac, 2013. Bio je umetnički direktor projekta „U potrazi za Mefistom“ koji je ušao u najuži izbor „GoEast“ konkursa Robert Boš fondacije u Visbadenu 2012.) Ivan trenutno živi i radi u Beogradu.

Ogledalo

Ogledalo je Ivanov prvi animirani film. Rađen je u okviru fakultetskog zadatka na drugoj godini animacije. Sam zadatak je bio kratka animacija gega, štosa, pa se i i film drži takve koncepcije. Rađen je u 2d tehnici, u kombinaciji analognog i digitalnog.

Pozadina iz filma Ogledalo

U potrazi za Mefistom

Mefisto je deo Ivanovog diplomskog projekta na animaciji. To je film zasnovan na sceni iz Geteovog Fausta. Projekat je pokrenuo Krunoslav Jović i rađen je za GoEast  konkurs Robert Boš fondacije u Nemačkoj. Kako nikada nije dobio finansiranje, ostao je u fazi prezentacionog materijala.

Karakter dizajn - film Mefisto
Karakter dizajn – film Mefisto

Ivanovo zvanično zaduženje bilo je umetnički direktor, ali je uz to uradio knjigu snimanja, dizajn likova, pozadine, bio je takođe key frame animator, povremeno fazer, povremeno kolorista, a i jedini clean up animator za čitav trejler.  Umesto originalne, korišćena je Ivanova verzija špice.

Scenario je napisao Milan Milosavljević, za režiju i animaciju su bili odgovorni Krunoslav Jović i Ivan Stojković, kompoziting  i VFX je sjajno obavio Miloš Milošević, zvuk i muzika su delo Ane-Marije Srejić i čitav niz artista  je radio na bojenju: Iva  Ćirić, Olgica Terzić, Marica Kicušić, Andreas Kelemen, Krunoslav Jović i Ivan Stojković .

Knjiga snimanja: U potrazi za Mefistom

Pozadina finis
Pozadina iz fima U potrazi za Mefistom

Više informacija o Ivanu:

http://www.behance.net/bruklogazio

2 comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from VFX Serbia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading