4. Festival animiranog filma dece i mladih

Kulturni centar ove godine organizuje 4. Festival animiranog filma dece i mladih Srbije ANIMATOR FEST, pod pokroviteljstvom Grada Jagodine i Ministarstva kulture i informisanja. Cilj festivala je popularizacija umetnosti animacije, povezivanje škola i radionica animacije i zagovaranje novog kulturnog dijaloga među decom i mladima.

Festival će se održati u Kulturnom centru „Svetozar Marković“ Jagodina od 01. do 04. septembra i u takmičarskom programu predstaviće se 30 filmova mladih animatora iz raznih krajeva Srbije (Beograd, Novi Sad, Sremska Kamenica, Niš, Zrenjanin, Lozovik, Vranje, Valjevo i Jagodina). Žiri festivala radi u sastavu: Rastko Ćirić, animator i profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna, Narcisa Darijević Marković, reditelj i scenarista i profesor na Fakultetu dramskih umetnosti i Boban savić, ilustrator.

animator-fest-2016

U okviru festivala biće prikazane i dve revijalne projekcije, i to projekcija nagrađenih filmova 5. Festivala evropske studentske animacije FESA 2016 Beograd i projekcija nagrađenih filmova međunarodnog festivala KRATKA FORMA Gornji Milanovac.

Specijalni gost festivala je Aleksej Balašov, reditelj i scenarista iz Moskve koji će održati master klas radionicu animacije u okviru Festivala.

Festival će početi otvaranjem izložbe ilustracija „Dobro došli u Geto“ člana žirija Bobana Savića, u Galeriji Kulturnog centra u četvrtak, 01. septembra sa početkom u 19.00 sati.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from VFX Serbia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading