Master-klas Dejvida Rasela:  Režija pre snimanja

Trodnevni i sertifikovani Master-klas istaknutog vizuelnog umetnika i majstora storibord umetnosti Dejvida Rasela Direct Before You Shoot / Režija pre snimanja biće održan, po drugi put, u Beogradu od 28. do 30. septembra 2018.

Master-klas obuhvata edukaciju u oblasti storibordinga na polju filma, televizije, animacije, video igara i izrade reklama, ali i praktični deo koji će učesnicima omogućiti direktnu komunikaciju sa umetnikom – jedinstvenu priliku da storibord umetnost sagledaju iz više uglova uz majstora.

805891_3832_post

Master-klas nudi intenzivno stručno obrazovanje u oblasti vizualizacije scenarija – prvi korak u procesu režije – kroz tehniku knjige snimanja (storyboarding). Ovaj proces vizualizacije je podjednako neophodan za film, televiziu, animaciju, video igre i reklame. Master-klas uključuje praktični deo koji će učesnicima omogućiti direktnu komunikaciju sa umetnikom – jedinstvenu priliku da storibord umetnost sagledaju iz više uglova uz majstora.

Osim tehnika i veština izrade storiborda, a kroz primere učesnicima će biti prezentovana praktična primena storiborda i koncept ilustracije kao i njihova svrsishodnost prilikom planiranja projekta, izbora umetnika i saradnika…

Master-klas će se održati u sali sa većim ekranom, na kome će se projektovati ilustracije i kratki inserti iz poznatih filmova što pruža mogućnost komparacije ilustracije i snimljenog kadra, a master-klas čini vizuelno atraktivnim, dinamičnim i uzbudljivim.

Ovogodišnji, drugi po redu Master-klas “Visualisation with David Russell” veći akcenat stavlja na praktični rad – svakoga dana učesnici će dobijati zadatke, koji će sledećeg dana biti analizirani od strane predavača.

Više informacija na  linku.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: