Master-klas Dejvida Rasela:  Režija pre snimanja

Trodnevni i sertifikovani Master-klas istaknutog vizuelnog umetnika i majstora storibord umetnosti Dejvida Rasela Direct Before You Shoot / Režija pre snimanja biće održan, po drugi put, u Beogradu od 28. do 30. septembra 2018.

Master-klas obuhvata edukaciju u oblasti storibordinga na polju filma, televizije, animacije, video igara i izrade reklama, ali i praktični deo koji će učesnicima omogućiti direktnu komunikaciju sa umetnikom – jedinstvenu priliku da storibord umetnost sagledaju iz više uglova uz majstora.

805891_3832_post

Master-klas nudi intenzivno stručno obrazovanje u oblasti vizualizacije scenarija – prvi korak u procesu režije – kroz tehniku knjige snimanja (storyboarding). Ovaj proces vizualizacije je podjednako neophodan za film, televiziu, animaciju, video igre i reklame. Master-klas uključuje praktični deo koji će učesnicima omogućiti direktnu komunikaciju sa umetnikom – jedinstvenu priliku da storibord umetnost sagledaju iz više uglova uz majstora.

Osim tehnika i veština izrade storiborda, a kroz primere učesnicima će biti prezentovana praktična primena storiborda i koncept ilustracije kao i njihova svrsishodnost prilikom planiranja projekta, izbora umetnika i saradnika…

Master-klas će se održati u sali sa većim ekranom, na kome će se projektovati ilustracije i kratki inserti iz poznatih filmova što pruža mogućnost komparacije ilustracije i snimljenog kadra, a master-klas čini vizuelno atraktivnim, dinamičnim i uzbudljivim.

Ovogodišnji, drugi po redu Master-klas “Visualisation with David Russell” veći akcenat stavlja na praktični rad – svakoga dana učesnici će dobijati zadatke, koji će sledećeg dana biti analizirani od strane predavača.

Više informacija na  linku.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from VFX Serbia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading